Idealno rešenje kad vam se u toplim danima prijede nešto slatko
Sastojci:
- 170 g čokoladnog keksa
- 50 g maslaca
- 100 g crne čokolade
- 500 g slatke pavlake
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 200 g kondenzovanog mleka
- 2 kašike kakaoa
PROČITAJTE JOŠ I:
BEZ ŠEĆERA, MLEKA ILI JAJA: Sladoled od 3 vrste voća za čiju pripremu vam treba par minuta (RECEPT)
Priprema:
Usitnite keks u blenderu, pa mu dodajte maslac i kašiku slatke pavlake. Dobro promešajte.
Sipajte smesu u kalup (prečnika 18cm), utisnite i poravnajte.
Istopite čokoladu i 100 grama slatke pavlake.
U ostatak slatke pavlake dodajte vanilu i kondenzovano mleko. Umutite. Smesu podelite na dva dela; u jedan dodajte kakao.
Preko keksa sipajte nekoliko kašika crnog, pa belog fina. Iscrtajte okolo istopljenom čokoladom. Prelijte čokoladnom glazurom.
Ostavite nekoliko sati u frižideru.
( Glossy )