isprobajte ovo

10 minuta je potrebno da dobijete SAVRŠENU PODLOGU za bojenje: Trik koji će učiniti da vaša jaja budu najlepša za Uskrs

0

Ako iskoristite ovu tehniku sigurno ćete imati najbolje ofarbana jaja za predstojeći praznik. 

foto: Shutterstock/Nitr
foto: Shutterstock/Nitr

Bilo koju boju da koristite, najbolje će izgledati na čisto belim jajima. U vezi sa tim, možete u marketima pazariti pakovanje jaja koje imaju baš naznaku "bela jaja" ili možete "standardna" jaja samo izbeleti na vrlo jednostavan način. 

 

Ono šta se zapravo postiže izbeljivanjem jaja jeste to da se skida površinski sloj i tako se dolazi do sledećeg koji je svetliji, ali obratite pažnju zbog toga što je ljuska jako osetljiva nakon izbeljivanja. 

 

Za ovim korakom posežu svi koji žele da im jaja budu savršeno obojena za Uskrs, te tako bilo da koriste veštačke boje ili prirodne, na belim jajima svaka nijansa će izgledati neverovatno. 

 

Sve što vam je za ovaj poduhvat potrebno jeste da pripremite sirće, vodu, broj jaja po želji, sunđer kojim ćete farbati jaja, boja za jaja i ulje. 

 

 

1 / 5 Foto: Shutterstock

 

Postupak: 

 

Pre nego što otpočnete izbeljivanje jaja, potrebno je da sve sastojke dan pre iznesete na sobnu temperaturu, odnosno sirće i šerpu. 

 

Zatim, na dan kada odlučite da izbeljujete jaja, neophodno je da jaja operete mlakom vodom i poređajte ih u šerpu gde ćete kuvati jaja. Prelijte ih mlakom vodom i isto toliko stavite sirćeta, ali pratite meru, odnosno na 20 jaja dodajete litar vode i litar sirćeta.

 

Jaja je potrebno kuvati između 10-15 minuta, a nakon toga u tu vodu lagano nalijte hladnu vodu kako bi mogli lakše da uzmete jaja koje je potrebno malo isplati pod mlazom vode kako bi dodatno skinuli ljusku, ali za sve to koristite sunđer. 

 

Nakon ovoga vaša jaja će biti spremna za bojenje. 

 

 

makonda-tracker