kremasta i nedoljiva

Ukusnija od ruske, a ima manje sastojaka! OBLAK SALATA biće savršen dodatak svakoj prazničnoj trpezi (RECEPT)

0

Ova salata je slična tradicionalnoj mimoza salati, samo je još pikantnija i kremastija.

foto: Shutterstock / PhotoIris2021
foto: Shutterstock / PhotoIris2021

Sve domaćice se uoči Uskrsa pripremaju da svojim kulinarskim veštinama očaraju kako goste tako i članove svoje porodice.

 

Tada se na stolu nađu pogača, farbana jaja, specijaliteti od mesa, a neizostavan deo praznične trpeze su I brojne kremaste salate.

 

 

Ona koja se najčešće pravi je ruska salata, a tu je i mimoza.

 

Ipak, sada je vreme da isprobate nešto novo.

 

Sastojci:


• 400 g dimljene piletine
• 4 jajeta
• 3 krompira
• 1-2 pakovanja zdenka sir
• veza mladog luka
• 5 kašike majonez
• so, iber


Priprema:

 

Krompir skuvajte, kao i jaja, pa odvojite belanca i žumanca. Izrendajte krompir, kao i jaja. U kalup poređajte rendani krompir, pa razmažite 2 kašike majoneza, seckanu dimljenu piletinu, pa opet 1 kašiku majoneza, sitno seckani mladi luk, 1 kašiku majoneza, rednana žumanca, 1 kašiku majoneza, rendana belanca, 1 kašiku majonez i na kraju rendanu zdenku. Zdenku prethodno dobro ohladite kako biste lakše izrendali.

 

Stavite je na nekoliko sati u frižider i uživajte u njenom fantastičnom ukusu.

 

 

makonda-tracker