tako je jednostavno!

Treba vam NEKOLIKO MINUTA: Najjednostavniji način za IZBELJIVANJE JAJA pre šaranja

0

Ukoliko želite da napravite prelepu belu podlogu za ukrašavanje uskršnjih jaja, nećete naći ni brži, ni lakši, ni efikasniji način od ovog

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Bela jaja za Uskrs obično postaju popularnija nego ikad, ali malo domaćica zna da ne moraju da kupuju isključivo ovakva pakovanja već mogu i same da ih izbele!


Zapravo, to se postiže uz vrlo jednostavan trik, a rezultat je mat i čista podloga koja nam omogućava da ukrasimo uskršnje jaje na bezbroj načina.

 

Kako izbeleti jaja?


Sastojci:

 

  • 2 pakovanja jaja (oko 20 komada)
  • pola litra vode
  • pola litra alkoholnog sirćeta

 

Uputstvo


Sva jaja dobro operite kako bi uklonili eventualne nečistoće sa ljuske. Potom u jednu veću šerpu sipajte vodu i sirće, promešajte, pa stavite jaja u nju. Neka se kuva oko 10 minuta.

 

bela jaja, Uskršnja jaja, Uskrs, Jaja
foto: Shutterstock/Nitr

Čim primetite da se na površini vode pojavljuje braonkasta pen, počnite da je skidate kašikom ili kutlačom. Sve vreme je skidajte jer upravo je to boja s "običnih" svetlobraon jaja.


Nakon što jaja budu kuvana, sklonite ih sa šporeta i stavite pod mlaz hladne vode, bez prosipanja vode i sirćeta, u kojima su se kuvala.


Potom jedno po jedno jaje trljajte nežno sunđerom sve dok ne pobele. Ostavite ih da se dobro osuše pre nego što počnete sa ukrašavanjem.

 

 

 

 

makonda-tracker