Veliki praznici koji okupljaju porodicu oko trpeze idealna su prilika da domaćica, ali i svi ostali, naprave pravu magiju u kuhinji. Pratite ove recepte i svaki detalj biće besprekoran
Ukoliko još uvek niste sigurni kako će izgledati vaša trpeza na dan Uskrsa, obratite pažnju na naš predlog — možda vam se dopadne.
Predjelo
Kada se tek okupite oko stola, dok se glavno jelo hladi, biće vam potrebno nešto nesvakidašnje, s obzirom na to da je praznik, a ipak jednostavno, lagano i što ne oduzima previše vremena.
Idealno rešenje bile bi bombice od mlevenog mesa jer ih možete pripremiti i nekoliko dana i zamrznuti, pa ispeći tek na dan Uskrsa.
Pogača
Tokom pripreme jelovnika za Uskrs, nikako ne smete smetnuti s uma glavni "detalj" i tradicionalni deo praznične trpeze –pogaču!
Čorba
Odličan način da na trpezu donesete poznati ukus, ali novi recept biće ova bela čorba s piletinom, za koju domaćica može da zaduži supruga ili nekog od ukućana dok ona radi na glavnom jelu...
Glavno jelo
Za velike praznike centralni obrok mahom se sastoji od, naravno, mesa! Ukoliko ovo pravilo važi i u vašem domu, idealno rešenje biće pečeni jagnjeći but, pa vam predstvljamo najinteresantniji recept koji smo pronašli.
Salata
Pored standardne zelene salate, paradajza i paprika, unesite novine u svoj jelovnik tako što ćete pripremiti brzu i laganu salatu od šampinjona, koja će ići odlično s jagnjećim mesom.
Dezert
Iznenadite ukućane naukusnijom kremastom tortom s orasima!