Pravi se vrlo jednostavno, a izuzetnog je ukusa, naročito ste ljubitelj mlečnih prozivoda
Sastojci:
- krekeri - 150 g ili grisini
- krem sir - 300 g
- kiselo mleko - 120 g
- pavlaka - 200 ml, nezaslađena ili sveže mleko
- želatin - 10 g
- maslac - 100 g
- beli biber - 2 - 3 zrnca
Priprema
Odaberite grisine ili krekere po vašem ukusu. Sameljite ih u blenderu i promešajte sa istopljenim maslacem.
Postavite dno posude za pečenje od 20 cm parčetom papira za pečenje. Sipajte mlevene grisine i zaravnajte. Stavite u frižider.
Natopite želatin u hladnoj vodi 10 minuta. Zagrejte nezaslađenu pavlaku i stavite omekšali želatin. Mešajte dok se potpuno ne rastvori. U posudi pomešajte hladno kiselo mleko i krem sir.
Sipajte pavlaku i homogenizujte u glatku smesu. Začinite prstohvatom mlevenog belog bibera i solju.
Procedite dobijenu smesu kroz cediljku da dobijete glatku koru. Sipajte smesu na osnovu od grisina. Pokrijte posudu za pečenje parčetom najlona i stavite slani čizkejk u frižider na oko 3 sata.
Oslobodite gotov čizkejk iz kalupa, stavite u odgovarajući tanjir.
Ukrasite kriškama skuvanog jajeta, čeri paradajza i dugim strukovima peršuna.
Dekoracija
Po ukusu ukrasiti odozgo tako što ćete iseckati kuvana jaja u kriške, dodati peršun, figurite u obliku zečića i pilića i sl.