oduševiće vas

VEĆ PLANIRATE USKRŠNJI RUČAK? Ovaj ukusni SLANI ČIZKEJK se ne peče i sjajna je ideja za prazničnu trpezu (RECEPT)

0

Pravi se vrlo jednostavno, a izuzetnog je ukusa, naročito ste ljubitelj mlečnih prozivoda

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • krekeri - 150 g ili grisini
  • krem sir - 300 g
  • kiselo mleko - 120 g
  • pavlaka - 200 ml, nezaslađena ili sveže mleko
  • želatin - 10 g
  • maslac - 100 g
  • beli biber - 2 - 3 zrnca


Priprema


Odaberite grisine ili krekere po vašem ukusu. Sameljite ih u blenderu i promešajte sa istopljenim maslacem.

 

Postavite dno posude za pečenje od 20 cm parčetom papira za pečenje. Sipajte mlevene grisine i zaravnajte. Stavite u frižider.

 

Natopite želatin u hladnoj vodi 10 minuta. Zagrejte nezaslađenu pavlaku i stavite omekšali želatin. Mešajte dok se potpuno ne rastvori. U posudi pomešajte hladno kiselo mleko i krem sir.

 

Sipajte pavlaku i homogenizujte u glatku smesu. Začinite prstohvatom mlevenog belog bibera i solju.

 

Procedite dobijenu smesu kroz cediljku da dobijete glatku koru. Sipajte smesu na osnovu od grisina. Pokrijte posudu za pečenje parčetom najlona i stavite slani čizkejk u frižider na oko 3 sata.

 

Oslobodite gotov čizkejk iz kalupa, stavite u odgovarajući tanjir.

 

Ukrasite kriškama skuvanog jajeta, čeri paradajza i dugim strukovima peršuna.

 

Dekoracija

 

Po ukusu ukrasiti odozgo tako što ćete iseckati kuvana jaja u kriške, dodati peršun, figurite u obliku zečića i pilića i sl.

 

 

makonda-tracker