Ukoliko želite da se zasladite bez previše prljanja sudova i truda, obavezno probajte ovaj slatkiš.
Klasične čokoladne torte spadaju u omiljene poslastice širom sveta, a obično se ovaj mekani braon biskvit priprema uz pomoć belog brašna. To, međutim, ne mora uvek da bude slučaj, jer je sve više brzih recepata za čokoladne torte bez ovog sastojka.
Sastojci:
- 6-8 velikih jaja
- 230 grama putera
- 450 grama tamne čokolade za kuvanje
Priprema
Jaja umutite mikserom, najjačom brzinom, i to mutite najmanje pet minuta.
Izlomite čokoladu na komadiće i istopite s puterom, uz neprestano mešanje.
Potom dodajte jajima i nastavite da mutite sporije.
Prelijte u kalup, prethodno obložen pek-papirom, pa pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, najmanje pola sata.
Kad se prohladi, ukrasite po želji — sezonskim voćem, rendanom čokoladom, kokosovim brašnom, pa stavite u frižider da se ohladi.