iz jedne šerpe!

Bez jaja, rerne i miksera, a tako brza i slasna: ČOKOLADNA torta koju ćete spremati za SVAKU priliku (RECEPT)

0

Ovaj recept za čokoladnu tortu s bogatim filom odlično će vam poslužiti, jer je vrlo brz i jednostavan za pripremu... A čokoholičare će sigurno oduševiti punim ukusom čokolade!

foto: PRINTSCREEN/YT/ SPICE BITES
foto: PRINTSCREEN/YT/ SPICE BITES

Čokoladna torta bez pečenja i sa kremastim filom mnogima je omiljena poslastica i odličan je izbor za domaćice kada nemaju vremena za pripremu deserta koji se peče, dugo pravi...

 

Još bolje je to što se fil sprema samo u jednoj šerpi, a čak vam ne treba ni mikser. Korica torta se priprema od keksa (kao za čizkejk), tako da će ovo biti pravi izbor za one koji vole čoko-keks kombinacije...

 

 

Sastojci:

 

  • 200 g mlevenog keksa
  • 200 g čokolade
  • 700 ml mleka
  • 80 g putera
  • 60 g brašna
  • 30 g šećera
  • 7 g želatina
  • kašičica ekstrakta vanile

 

Priprema:

 

Keks i otopljeni puter sjedinite u kompaktnu smesu, pa rasporedite kao koru u kalup (24 cm). Prethodno kalup obložite pek-papirom. Fino ga utapkajte, pa ostavite da se hladi u frižideru dok pripremate fil.

 

Za fil:

 

Pomešajte u šerpi brašno, šećer i želatin, a onda dodajte mleko, pa vanilu. Sve dobro mešajte i dodajte čokoladu koju ste izlomili na kocke. 

 

Zagrevajte na umerenoj vatri uz stalno mešanje dok se ne istopi sve i sjedini. Fil sipajte u kalup preko kore. 

 

Ostavite tri sata da se stegne u frižideru. Pospite rendanom čokoladom ili ukrasite po želji.

 

 

 

makonda-tracker