njam njam

Mekan, sočan, a ujedno i HRSKAV: Marinirani KAFRIOL iz rerne oduševljava ukusom i mirisom

0

Ako vam je potrebno jelo koje ne spremate tako često, a da ujedno bude i neverovatnog ukusa, onda je vreme da se poslužite ovim receptom i obradujete svoje ukućane.

foto: Shutterstock/Manivannan T
foto: Shutterstock/Manivannan T

Karfiol u 100 grama sadrži čak 80% od preporučene dnevne doze vitamina C, a jedan od njegovih najvažnijih sastojaka je folna kiselina. Pored toga, u njemu se mogu naći brojni drugi vitamini, aminokiseline, proteini, kalcijum, magnezijum, cink, kalijum, mangan, selen, gvožđe, fosfor...

 

Sastojci: 

 

  • 1 karfiol
  • 2 kašike brašna 
  • 1 kašika suvih začina
  • mlevena slatka paprika
  • 1 kašičica origana
  • malo bibera
  • šolja mleka

 

 

Priprema: 

 

Prvo je potrebno da prokuvate karfiol kako bi se on smekšao. 

 

Nakon toga je neopohodno da pripremite marinadu u koju ćete uvaljati karfiol. 

 

Dakle, počnite sa brašnom, zatim dodajte suve začine, pa origano, pa mlevenu slatku papriku, a zatim biber. 

 

Sve to izmešajte i dodaje mleko kako bi dobili tečniju smesu. Nemojte da bude previše vodena, pošto mora da ostane na karfiolu. 

 

Zatim obložite pleh papirom i poređajte prethodno uvaljan karfiol u merinadu. Pecite 30 minuta na 200 stepeni. 

 

Prijatno!

 

 

 

makonda-tracker