recept

Ne morate ni da uključite šporet: Crno-bela kremasta torta IZ SNOVA pravi se za TREN OKA — i od samo 6 sastojaka

0

Ako volite kremaste slatkiše bez pečenja, ova kolač-torta se pravi vrlo brzo, topi se u ustima, sočna je i slasna, a izgleda kao da je stigla iz poslastičarnice!

foto: PRINTSCREEN/YT/COOKRATE - CAKES
foto: PRINTSCREEN/YT/COOKRATE - CAKES

Kada poželite laganu tortu kremaste strukture, ova kolač-torta sa piškotama je idealan izbor jer se pravi neverovatno lako, pa može da uspe i početnicima. Ne peče se kora, filovi se ne kuvaju, a sve zajedno izgleda baš kao iz neke fine poslastičarnice.

 

Za ljubitelje krema od lešnika i slatke pavlake, ovo će biti perfektna kombinacija... I čak vam ni šporet nije potreban!

 

 

Sastojci:

 

Za fil:

 

  • 600 g slatke pavlake
  • 400 g maskarpone sira
  • 100 g nutele (ili čokoladnog krema po izboru)
  • 50 g šećera u prahu

 

plus:

 

  • 300 g piškota
  • 200 ml mleka

 

Priprema:

 

U kalupu prečnika 20 cm ređajte piškote koje ste prethodno natopili mlekom. Ređajte ih na dno kalupa, pa ukrug uspravno oko ivica kalupa.

 

Maskarpone mutite mikserom sa šećerom u prahu. Slatku pavlaku umutite, pa joj dodajte maskarpone i sve fino izmešajte da se sjedini. Podelite fil na dva dela. U jedan deo dodajte čokoladni krem.

 

Iz oba fila izvadite po dve pune kašike, zbog kasnije dekoracije torte.

 

U kalup preko piškota sipajte beli, pa crni fil.

 

Stavite u frižider na nekih sat vremena da se stegne. Odvojene filove sipajte u špric, pa lagano istiskajte na vrh torte, formirajući male loptice.

 

Možete je dekorisati i rendanom čokoladom, svežim voćem... Uživajte i sladite se.

 

 

 

 

makonda-tracker