Ako volite kremaste slatkiše bez pečenja, ova kolač-torta se pravi vrlo brzo, topi se u ustima, sočna je i slasna, a izgleda kao da je stigla iz poslastičarnice!
Kada poželite laganu tortu kremaste strukture, ova kolač-torta sa piškotama je idealan izbor jer se pravi neverovatno lako, pa može da uspe i početnicima. Ne peče se kora, filovi se ne kuvaju, a sve zajedno izgleda baš kao iz neke fine poslastičarnice.
Za ljubitelje krema od lešnika i slatke pavlake, ovo će biti perfektna kombinacija... I čak vam ni šporet nije potreban!
Sastojci:
Za fil:
- 600 g slatke pavlake
- 400 g maskarpone sira
- 100 g nutele (ili čokoladnog krema po izboru)
- 50 g šećera u prahu
plus:
- 300 g piškota
- 200 ml mleka
Priprema:
U kalupu prečnika 20 cm ređajte piškote koje ste prethodno natopili mlekom. Ređajte ih na dno kalupa, pa ukrug uspravno oko ivica kalupa.
Maskarpone mutite mikserom sa šećerom u prahu. Slatku pavlaku umutite, pa joj dodajte maskarpone i sve fino izmešajte da se sjedini. Podelite fil na dva dela. U jedan deo dodajte čokoladni krem.
Iz oba fila izvadite po dve pune kašike, zbog kasnije dekoracije torte.
U kalup preko piškota sipajte beli, pa crni fil.
Stavite u frižider na nekih sat vremena da se stegne. Odvojene filove sipajte u špric, pa lagano istiskajte na vrh torte, formirajući male loptice.
Možete je dekorisati i rendanom čokoladom, svežim voćem... Uživajte i sladite se.