Ako volite kremaste, izdašne, čoko-keks poslastice, ova torta bez pečenja biće odličan izbor i za kuvarice i za njihove sladokusce!
Za ljubitelje slatkih zadovoljstava, bilo da ih jedete u slast ili pripremate, imamo recept za fenomenalnu čoko-keks tortu bez pečenja, sa tri različita fila koja izgledaju kao prava mala poslastičarska magija!
Ova torta se sasvim jednostavno priprema, uz minimalnu upotrebu šporeta, bez pečenja kore, a sigurno je da će vas ukusom očarati. Iako su tri fila različita, u osnovi je jedna smesa u koju se dodaju različite vrste čokolade... Za čokoholičare pravo savršenstvo!
Sastojci:
Korica:
- 250 g mlevenog keksa
- 150 g otopljenog putera
- 50 g kakaoa (po želji)
za fil:
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 1,2 litara mleka
- 150 g brašna
- 100 g putera
- kašičica ekstrakta vanile
i plus:
- 150 g otopljene crne čokolade
- 150 g otopljene mlečne čokolade
Priprema:
Pomešajte sastojke za koru od keksa, pa utisnite na dno kalupa.
Jaja umutite, dodajte im šećer, brašno, promešajte žicom. Zatim, sipajte mleko, promešajte ponovo, pa stavite da se zagreje. Dodajte puter i vanilu, pa mešajte dok se ne zgusne fil.
Podelite fil na tri dela. U prvi deo dodajte otopljenu mlečnu čokoladu, u drugi deo otopljenu crnu, a treći ostavite bez ičega.
Preko kore sipajte redom tamni fil, pa mlečni fil.. Ostavite da se ohladi u frižideru. Nakon toga dodajte najsvetliji fil.
Ukrasite po želji rendanom čokoladom ili čime god volite!