jednostavna priprema

Sa 3 sastojka napravite omiljene grickalice: Recept za DOMAĆI ČIPS će vam uštedeti novac i oduševiti ukusom

0

Sastojak koji se koristi za pripremu ovog jela je krompir se smatra jednom od jako važnih biljaka koja je u Evropi rešila problem gladi, a pored toga, on ima i mnoge blagodeti te tako sprečava izbijanje pliha usled opekotina itd...

foto: Shutterstock/New Africa
foto: Shutterstock/New Africa

Krompir je jedna od najznačajnijih namirnica u ljudskoj ishrani. Pored kukuruza, pšenice i pirinča on je jedna od najrasprostranjenijih biljaka na celom svetu. Može da raste na svim geografskim dužinama te zahteva minimalan tretman, a njegove dobrobiti su velike.

 

Sastojci: 

 

  • pola kilograma krompira
  • ulje
  • 1,5 kašika sirćeta

 

Priprema: 

 

Najpre je potrebno da oljuštite krompir i da ga na tanke deljke isečete. Zatim je neophodno da ga potopite u vodu u koju ćete staviti sirće. 

 

Nakon toga ostavite da krompir odstoji jedno sat vemena, a nakon toga prospite vodu i dodajte novu, ali ovog puta bez sirćeta. 

 

Ostavite ga opet da odstoji jedno sat vremena, a zatim prospite vodu i stavite deljke krompira na neku krpu kako bi upila svu vodu. 

 

Zatim, zagrejte uje i pržite ga, ali tako da ih ne stavljate sve zajedno, nego tako da se ne dodiruju. Pržite ih nekoliko minuta, dok ne porumene. 

 

 

makonda-tracker