icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

njam njam

Lako se priprema, a dobijate savršen ukus: Miris zapečenog krompira sa umakom od jogurta će vas razoružati

Ako vam se priprema jelo koje se ne nalazi često na vašoj trpezi, onda možete pripremiti jelo koje ne zahteva mnogo umeća, a potpuno vas opija. 

foto: Shutterstock/Kolpakova Svetlana
foto: Shutterstock/Kolpakova Svetlana

 

Sastojci:

 

  • 4 pune kašike kukuruznog brašna
  • 4 veće krompira
  • 5 kašika ulja
  • kašičica karija
  • kašičica mlevene crvene paprike

 

Za umak koji ćete jeste uz krompir potrebno vam je: 

 

  • majonez
  • malo jogurta
  • so
  • biber 
  • senf (po ukusu)

 

 

Priprema:

 

Najpe je potrebno otrebiti krompir, a zatim narezati ga na debelje kriške i stavite u posudu u kojoj ćete moći da ih ispečete. 

 

Nakon toga u jednoj posudi pomešajte ulje, kari i mlevenu crvenu papriku, a nakon toga prelijte sa tim preko krompira. 

 

Zatim pospite krompir kukuruznim brašnom, pa sve lepo promešajte i stavite u rernu na 220 stepeni oko 35 minuta. 

 

Izvadite krompire iz rerne i spremite umak u koji ćete da ih umačete. Vaše jelo je sremno.