recept

Zapečeni krompir sa šunkom i bešamel sosom = SLASNA MAGIJA: Brzi ručak kome NIKO ne odoli, a prave ga i početnici

0

Ljubiteljima krompira i kačkavalja ovakav recept će se garantovano dopasti!

foto: Youtube Printscreen / savurosTV
foto: Youtube Printscreen / savurosTV

Ako želite da pripremite lagan ručak od jednostavnih sastojaka koje verovatno već imate kod kuće, isprobajte i recept s krompirom zalivenim bešamelom.

 

Sastojci:

 

  • pola kilograma krompira
  • 300 g šunke
  • 300 g kačkavalja
  • 500 ml mleka
  • 100 g brašna
  • 100 g maslaca
  • so, biber

 

Priprema:

 

Kada otopite puter, dodajte mu brašno, pa kuvajte uz mešanje. Začinite po želji, pa sipajte i mleko, Kuvati dok se ne zgusne. Potom, dodajte oko 100g rendanog kačkavalja, mešajte dok se ne otopi i sklonite s vatre.

 

Malo bešamela sipajte na dno vatrostalne. Preko narendajte još 100 g kačkavalja.

 

Krompir isecite na jako tanke kolutove (kao čips), pa poređajte po ivici posude. Ostatak krompira presavijte na posla i ređajte u posudu dok ne popunite celu. Od šunke napravite oblik ruže i stavljajte između krompira.

 

Sipajte preko ostatak bešamela i pospite sa preostalih 100 g kačkavalja.

 

Pecite u rerni na 180°C oko pola sata.

 

 

makonda-tracker