Kada je budete prvi put napravili, ona će biti vaš izbor za sve svečane prilike, barem kao prilog.
Ukoliko vam je ponestalo ideja za interesantne obroke kojima biste čitavu porodicu okupili za trpezom, a znate da svi vole piletinu i krompiriće, donosimo vam fantastičan recept za musaku sa belim mesom i šargarepom koja će vas oduševiti.
Veoma se jednostavno pravi, nalik uobičajenoj, ali je sam proces za nijansu brži. Aromatični začini će joj dati posebnu čar i ukus.
Sastojci:
400 grama svežeg belog mesa - prsa
2 šargarepe
2 glavice crnog luka
300 grama krompira
čen belog luka
kalijumova so
biber
bosiljak
mleveni korijader - veoma bitan
Preliv:
jaje
šolja mleka
Priprema:
U dubljem tiganju propržiti crni luk, isečeno meso na sitne komadiće i šargarepu - rendanu. Kada meso pobeli i luk dobije zlatkastu boju, začinite po ukusu, pa ostavite da se ohladi. Spremiti vatrostalnu činiju, nauljiti je i ređati isečene krompire da popunite dno činije, a potom ide red fila, red krompira, sve dok imate materijala. Kada završite sa postupkom, razmutite dva jaja i dodajte šolji mleka. Prelijte preko musake i stavite da se peće sat vremena na 200 stepeni.
Ukus je očaravajući, a ova musaka se služi sa kiselim mlekom i svežom salatom od krastavca ili čeri paradajza.