icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recept dana

Ukusnija, sočnija i aromatičnija od obične: Recept za neodoljivu MUSAKU sa piletinom i korijanderom

Podeli:

Kada je budete prvi put napravili, ona će biti vaš izbor za sve svečane prilike, barem kao prilog.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ukoliko vam je ponestalo ideja za interesantne obroke kojima biste čitavu porodicu okupili za trpezom, a znate da svi vole piletinu i krompiriće, donosimo vam fantastičan recept za musaku sa belim mesom i šargarepom koja će vas oduševiti.

 

Veoma se jednostavno pravi, nalik uobičajenoj, ali je sam proces za nijansu brži. Aromatični začini će joj dati posebnu čar i ukus.

 

Sastojci:

 

400 grama svežeg belog mesa - prsa

2 šargarepe

2 glavice crnog luka

300 grama krompira

čen belog luka

kalijumova so

biber

bosiljak

mleveni korijader - veoma bitan

 

Preliv:

 

jaje

šolja mleka

 

Priprema:

 

U dubljem tiganju propržiti crni luk, isečeno meso na sitne komadiće i šargarepu - rendanu. Kada meso pobeli i luk dobije zlatkastu boju, začinite po ukusu, pa ostavite da se ohladi. Spremiti vatrostalnu činiju, nauljiti je i ređati isečene krompire da popunite dno činije, a potom ide red fila, red krompira, sve dok imate materijala. Kada završite sa postupkom, razmutite dva jaja i dodajte šolji mleka. Prelijte preko musake i stavite da se peće sat vremena na 200 stepeni.

 

musaka, zapečen sir, zapečeno
foto: Shutterstock

Ukus je očaravajući, a ova musaka se služi sa kiselim mlekom i svežom salatom od krastavca ili čeri paradajza.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...