njam njam

Kada probate hrskave kolutove oduševićete se: Zapečeni krompirići sa kačkavaljem i pršutom su prste da poližete

0

Ako vam se priprema jelo koje se ne nalazi često na vašoj trpezi, onda možete pripremiti ovo koje je jednostavno za pripremu, a opija svojim ukusom.

foto: Shutterstock/ffolas
foto: Shutterstock/ffolas

 

Sastojci:

 

  • 4 mlada krompira
  • maslinovo ulje
  • beli luk u prahu
  • mešavina grčkih začina
  • 150 g kačkavalja
  • 150 g pršute

 

 

Priprema:

 

Najpre dobro očistiti krompir i isecite ga na kolutove. Zatim ga ređajte na pleh i nakon toga svaki kolut lepo premažite maslinovim uljem. 

 

Nakon toga pospite svaku deljku sa gotovom mešavinom grčkih začina i stavite u pećnicu na 180 stepeni, i pecite dok se sve lepo ne smekša. 

 

Pred kraj pečenja dodajte kačkavalj na svaku deljkicu, a onda i baš sitno seckanu pršutu. 

 

Nakon toga možete ove krompiriće poslužiti sa jednim sosem. 

 

 

 

makonda-tracker