recept

Kad ih jednom probate, pravićete ih stalno! Krompiri iz rerne na drugačiji način (kao prilog mesu ili zaseban obrok)

0

Ako niste ljubitelj mesa, a volite krompire i sir, obavezno probajte da ih ovako pripremite, ali možete ih jesti i kao najukusniji prilog.

foto: Oksana Mizina/Shutterstock
foto: Oksana Mizina/Shutterstock

(Skoro) svi volimo krompire, a ako uživate u siru, onda je ovo pravi recept za vas. Krompire možete ovako peći i kao prilog mesu, ali i kao zaseban obrok.

 

 

Svakako — uživaćete!

 

Sastojci:

 

  • kilo krompira
  • 250 g narendanog edamera/trapista/kačkavalja...
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 30 g maslaca
  • 2 čena belog luka
  • kašičica soli, biber...
  • majčina dušica

 

Priprema:

 

Rernu zagrejte na 180 stepeni.

 

Maslac otopite i pomešajte ga sa pavlakom i izgnječenim belim lukom.

 

Krompir ogulite, pa nasecite na tanke kriške, a onda ih začinite.

 

Najpre u nauljenu vatrostalnu činiju ili pleh ređajte trećinu krompira, pa prelijte maslacem i pavlakom. Dodajte trećinu rendanog sira i malo majčine dušice.

 

Još jednom ponovite sa drugim slojem isti postupak, a treći sloj krompira samo prelijte maslacem i pavlakom.

 

 

Prekrijte folijom i pecite oko 50 do 60 minuta u rerni, pa izvadite i dospite ostatak sira. Pecite još 15-ak minuta dok se sav sir ne otopi.

 

 

 

 

makonda-tracker