ni ne peče se

Ne treba vam čak ni mikser za nju: Karamel torta čija priprema ne traje ni 20 minuta, a ukus je savršen (RECEPT)

0

Prelepa puding torta s ukusom karamele i čokolade pravi se tako jednostavno, a krajnji rezultat je pravo savršenstvo ukusa. Mogu je napraviti i početnici u kuhinji, a izgleda kao da je uložen mnogo veći trud u nju nego što zaista jeste

foto: Youtube Printscreen / QUICK SIMPLE & DELICIOUS
foto: Youtube Printscreen / QUICK SIMPLE & DELICIOUS

Ako ste ljubitelji slatkiša koji se ne peku, brzo se pripremaju, a svi ih vole, isprobajte ovu karamel tortu, koja podseća i na čuvenu Šeherezada tortu. 

 

 

Ne treba vam rerna za nju jer se kora ne peče, a toliko je jednostavna da se sprema bez miksera, jaja i brašna. Naravno, neke stvari možete modifikovati po ukusu, ali nema sumnje da će u svakoj varijanti ovaj desert osvojiti vaša srca.

 

Sastojci:

 

Za koru

 

  • 200 g mlevenog keksa
  • 50 g topljenog putera
  • 15 g kakaoa

 

Za fil

 

  • 3 kesice pudinga od karamele
  • litar mleka
  • 5 kašika kukuruznog skroba
  • kašika ekstrakta vanile

 

Za preliv

 

  • 200 g mlečne čokolade
  • 70 ml toplog mleka
  • još kakaoa za posipanje

 

Priprema:

 

Keks sameljite ako već niste kupili mleveni, pa ga pomešajte s kakao prahom. Puter istopite i ulijte, pa lepo sjedinite. U kalup (20 cm) sipajte smesu i napravite koru. Po želji, ostavite da se stegne desetak minuta u frižideru.

 

Sipajte puding u mleko, dodajte po želji dodajte vanilu, potom i kukuruzni skrob i uz konstantno mešanje kuvajte dok se ne zgusne na laganoj vatri. Ostavite da se malo ohladi i prelijte u kalup.

 

Ostavite da se stegne u frižideru oko dva sata. 

 

Da napravite preliv, istopite čokoladu s mlekom. Prelijte preko torte. Ostavite još sat vremena u frižideru da se stegne. Pospite kakao prahom pre serviranja. Možete i po želji, umesto preliva, da izrendate čokoladu preko.

 

 

 

makonda-tracker