Prelepa puding torta s ukusom karamele i čokolade pravi se tako jednostavno, a krajnji rezultat je pravo savršenstvo ukusa. Mogu je napraviti i početnici u kuhinji, a izgleda kao da je uložen mnogo veći trud u nju nego što zaista jeste
Ako ste ljubitelji slatkiša koji se ne peku, brzo se pripremaju, a svi ih vole, isprobajte ovu karamel tortu, koja podseća i na čuvenu Šeherezada tortu.
Ne treba vam rerna za nju jer se kora ne peče, a toliko je jednostavna da se sprema bez miksera, jaja i brašna. Naravno, neke stvari možete modifikovati po ukusu, ali nema sumnje da će u svakoj varijanti ovaj desert osvojiti vaša srca.
Sastojci:
Za koru
- 200 g mlevenog keksa
- 50 g topljenog putera
- 15 g kakaoa
Za fil
- 3 kesice pudinga od karamele
- litar mleka
- 5 kašika kukuruznog skroba
- kašika ekstrakta vanile
Za preliv
- 200 g mlečne čokolade
- 70 ml toplog mleka
- još kakaoa za posipanje
Priprema:
Keks sameljite ako već niste kupili mleveni, pa ga pomešajte s kakao prahom. Puter istopite i ulijte, pa lepo sjedinite. U kalup (20 cm) sipajte smesu i napravite koru. Po želji, ostavite da se stegne desetak minuta u frižideru.
Sipajte puding u mleko, dodajte po želji dodajte vanilu, potom i kukuruzni skrob i uz konstantno mešanje kuvajte dok se ne zgusne na laganoj vatri. Ostavite da se malo ohladi i prelijte u kalup.
Ostavite da se stegne u frižideru oko dva sata.
Da napravite preliv, istopite čokoladu s mlekom. Prelijte preko torte. Ostavite još sat vremena u frižideru da se stegne. Pospite kakao prahom pre serviranja. Možete i po želji, umesto preliva, da izrendate čokoladu preko.