vredi probati

Sprema se za tili čas, a svi je obožavaju: Recept za vitaminsku belu čorbu oduševiće sve

0

Povrće, kako se u kulinarstvu naziva, bogato je ugljenim hidratima i belenčevinama, a na njihov neverovatan ukus najviše utiču eterična ulja. Svo povrće u sebi sadrži mnoštvo minerala, celuloze, vitamina, a sadrže i mali količinu masnoće što je veoma značajno u ishrani. 

foto: Shutterstock/A. Zhuravleva
foto: Shutterstock/A. Zhuravleva

Količina vitamina i minerala se razlikuje u odnosu na to gde se određena biljka gaji, ali je neminovno da u sebi imaju toliko blagodeti da je veoma značajno za organizam da konzumirano povrće. 

 

Povrće se u iskhrani koristi sveže ili obrađeno, ali je veoma značajno za naš organizam, jer konzumiranjem raznih biljaka uosimo vitamine, minerale, soli i sl. koje naš organizam ne može sam da stvori, a veoma su značajni za njegovo funkcionisanje. 

 

Sastojci: 

 

 

 

Priprema:

 

U litar do litar ipo vode naspite povrće. Zatim ga kuvajte dok se ne razmekša. 

 

Kada se povrće razmekša, onda uzmite štapni blender i izmiskajte sve. 

 

Nakon toga u jednu posudu odvojite pavlaku i jednu kutlaču izblendane smese i sve dobro razmutite. Nakon toga tu smesu dodajte u izblendano povrće, odnosno čorbu. 

 

Zatim sve mešajte i kuvajte na blagoj vatri. Potrebno je da dodate i malo brašna, suve začine i so po ukusu, kao i beli luk u prahu. 

 

Sve dobro promešajte i ostavite još malo na vatri. 

 

Uživajte!

 

 

makonda-tracker