icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

ukusno i zdravo

Šargarepa, krompir i tikvice — puno vitamina: Ovaj način pripreme pileće čorbe sa povrćem će vas oduševiti (RECEPT)

Podeli:

U zimskim danima kada je neophodno organizam potkrepiti zdravim sastojcima, vitaminima i mineralima, najbolje je da se u vašoj kuhinji nađe jelo koje će osnažiti vaš imunitet. 

foto: Shutterstock/Natalia Hanin
foto: Shutterstock/Natalia Hanin

Sastojci:

 

  • 1 tikvica
  • 1 šargarepa
  • 1 veći krompir
  • vezica peršuna
  • 1 limun
  • 1 kašika brašna
  • ulje
  • pileće meso (npr. batak, pileće belo...)

 

 

Priprema:

 

Prvo je potrebno skuvati piletinu koju izaberete, mogu to biti i bataci, ili belo meso, odnosno sve ono šta je moguće iseckati, ili iscepkati na sitne komade. 

 

Kada se piletina skuva, izvaditi, procediti je i vodu u kojoj se kuvala sačuvati, jer je potrebna za dalji tok pripreme čorbe. 

 

Zatim, u šerpi u kojoj ćete da kuvate čorbu na ulju propržite sitno iseckanu šargarepu, pa nakon toga dodajte tikvice i krompir. Kada se sve to dobro proprži, dodajte i kašiku brašna. 

 

Nakon toga, kratko još pržite, a zatim dodajte vodu u kojoj je skuvana piletina. Kratko još kuvajte i onda dodajte piletinu i nastavite sa kuvanjem dok povrće u potpunosti ne smekša, ali pred kraj dodajte i iseckani peršun. 

 

Prijatno!

 

 

Inicijalizacija u toku...