U zimskim danima kada je neophodno organizam potkrepiti zdravim sastojcima, vitaminima i mineralima, najbolje je da se u vašoj kuhinji nađe jelo koje će osnažiti vaš imunitet.
Sastojci:
- 1 tikvica
- 1 šargarepa
- 1 veći krompir
- vezica peršuna
- 1 limun
- 1 kašika brašna
- ulje
- pileće meso (npr. batak, pileće belo...)
Priprema:
Prvo je potrebno skuvati piletinu koju izaberete, mogu to biti i bataci, ili belo meso, odnosno sve ono šta je moguće iseckati, ili iscepkati na sitne komade.
Kada se piletina skuva, izvaditi, procediti je i vodu u kojoj se kuvala sačuvati, jer je potrebna za dalji tok pripreme čorbe.
Zatim, u šerpi u kojoj ćete da kuvate čorbu na ulju propržite sitno iseckanu šargarepu, pa nakon toga dodajte tikvice i krompir. Kada se sve to dobro proprži, dodajte i kašiku brašna.
Nakon toga, kratko još pržite, a zatim dodajte vodu u kojoj je skuvana piletina. Kratko još kuvajte i onda dodajte piletinu i nastavite sa kuvanjem dok povrće u potpunosti ne smekša, ali pred kraj dodajte i iseckani peršun.
Prijatno!