morate probati!

Najbrže i najjeftinije jelo po svačijem ukusu: Posna pita sa prazilukom idealan je izbor za Badnji dan (RECEPT)

0

Pita sa prazilukom i pirinčem priprema se lako, od najjednostavnijih sastojaka i ne treba vam ništa ukusnije na dan posta...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sutra slavimo Badnji dan i Badnje veče, a oni koji nisu postili čitav post sutra će to svakako učiniti. Idealna opcija za doručak, ručak ili večeru jeste posna slana pita, a jedna od omiljenih pita domaćica jeste pita sa prazilukom i pirinčem. 

 

 

Ona je jeftina, ukusna i možete je spremiti za tili čas... Evo jednostavnog recepta.

 

Sastojci:

 

  • pola kilograma kora
  • 4 struka praziluka
  • 250 g pirinča
  • 200 ml ulja
  • so, biber...

 

Priprema:

 

Pirinač skuvajte, ali tako da zrna ostanu cela. Ispržite iseckani praziluk, pomešajte s pirinčem i prodinstajte. Začinite solju i biberom po ukusu.

 

Po tri kore, poprskane mešavinom vode i ulja, premažite celom površinom mešavinom praziluka i pirinča.

 

Uvijte u rolnice i ređajte u pleh.

 

Premažite rolnice uljem, pa pecite oko 30 minuta na 180-200 stepeni.

 

 

makonda-tracker