predlog menija

PLANIRAJTE NA VREME I SVAKI DETALJ ĆE BITI SAVRŠEN: Najukusniji POSNI JELOVNIK za predivno porodično Badnje veče

0

U susret najradosnijem hrišćanskom prazniku, glavna briga svih domaćica jeste čime da posluže najmilije. Predstavljamo vam najukusniji jelovnik za prazničnu večeru.

foto: profimedia, profimedia
foto: profimedia, profimedia

 

Česnica

 

Naravno, najvažniji deo trpeze jeste česnica. Iako većina pravoslavih hrišćana ovu pogaču lomi i poslužuje tek na Božić, nije malo onih koji to čine baš na Badnje veče. Zato vam otkrivamo interesantan recept za pripremanje tradicionalne česnice.

 

 

Čorba

 

Kada je reč o predjelima, krem-čorbe su među najpopularnijima jer imaju bogat ukus, obiluju vitaminima i idealne su za zimske dane.

 

Pogledajte kako pripremiti najukusniju svilenu krem-čorbu od tikvica.

 

 

Glavno jelo

 

Pasulj je neizostavan deo svake posne praznične trpeze, a mi vam otkrivamo jedan pikantan recept.

 

 

Naravno, tu je i riba! Bez ukusne pastrmke nema ni bogate posne večere, a još ako je ona u belom vinu — niko joj neće odoleti!

 

 

Salata

 

U sezoni praznika, najviše se radujemo ruskim salatama. Ko, međutim, kaže da njih ne možemo jesti i kada postimo? Predstavljamo vam interesantan dodatak posnoj ruskoj salati, koji večeru čini još slasnijom.

 

 

Dezert

 

Ako želite da napravite kolač, čuveni čupavci su naročito popularna poslastica jer mogu da se nađu na trpezi čak i tokom posta! Evo kako da ih pripremite.

 

 

Ako ste pak raspoloženi za tortu, dopašće vam se ovaj recept.

 

 

 

makonda-tracker