Ako želite da sami napravite slatkiš koji obožava i sama kraljica Elizabeta II, imamo recept za puding u kome britanska kraljevska porodica uživa za božične praznike!
Jedna od najomiljenijih poslastica kraljice Elizabete svakako je božićni puding, koji se tradicionalno pravi pred ovaj praznik u kuhinji palate. Prošle godine je zvaničan Instagram nalog kraljice i kraljevske porodice podelio recept za puding u kome oni uživaju na Božić.
Možete ga napraviti i vi!
Evo recepta:
Sastojci:
- 250 grama suvog grožđa
- 250 g suvih brusnica
- 180 g suvog grožđa
- 150 grama kandirane korice od narandže
- 250 g svinjske masti
- 250 g prezli
- začini po želji (cimet, muskatni oraščić, kardamom…)
- 2 jaja
- 180 grama Demerara (smeđeg) šećera
- 275 mililitara piva
* 40 mililitara ruma
* 40 mililitara brendija
*Ako ne želite da stavite alkohol, možete u istoj količini sipati sok od narandže ili hladan čaj.
Priprema:
Sve sastojke pomešajte redom, a smesu zatim utisnite u prethodno namašćene kalupe. Smesu prekrijte papirom za pečenje. Pripremljene posudice prekrijte aluminijskom folijom, pa ih stavite u šerpu u koju ćete uliti vodu do ¾ visine posudica s pudingom.
Lonac prekrijte aluminijskom folijom i posudice/kalupe s pudingom kuvajte na pari šest sati, dodajući vodu u lonac ako je potrebno.
Kraljevska porodica pudinge, kada se ohlade, čuva na tamnom, suvom i hladnom mestu do Božića. Na dan Božića zagrejte puding na pari tri do četiri sata, a zatim ga služite.