icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

recepti poznatih

BRZO, KREMASTO I TAKO, TAKO UKUSNO: Čokoladni tart po receptu Marte Stjuart

Podeli:

Zasladite se jednostavnim čokoladnim desertom po receptu popularne Marte Stjuart

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

3 kašike listića badema (oko 75 g)

6 kašika šećera

1 1/4 šoljice brašna (oko 160 g)

¼ kašičice soli

6 kašika hladnog maslaca (oko 90 g)

350 g čokolade (50 % kakaa)

300 ml slatke pavlake

1 kašičica ekstrakta vanile


Priprema:

 

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Sitno sameljite bademe.

Pomešajte ih s brašnom, šećerom i solju, pa ih dobro izmešajte.

Dodajte hladni maslac narezan na listiće, pa dobro umesite rukama u mrvičastu smesu.

 

Prebacite testo u kalup s dnom koje se može odvojiti, pa ga pažljivo utisnite u dno i uz ivice. Pecite otprilike 20 minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju, pa pustite da se u potpunosti ohladi.

 

Zagrejte pavlaku, pa prelijte preko naseckane čokolade. Mešajte dok se ne otopi, a zatim umešajte vanilu.

 

Prelijte ganaš preko ohlađenog prhkog testa i ostavite da se hladi sat vremena u frižideru.
 

 

Inicijalizacija u toku...