icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPTI POZNATIH

INTERNET JE POLUDEO ZA BAŠ OVAKO PRIPREMLJENIM JELOM: Najslasniji zapečeni krompir po porodičnom receptu slavne glumice

Podeli:

Odličan recept sa tako malo sastojaka, a ukus je izvrstan!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Još 2018. godine glumica Emili Blant je podelila svoj recept sa kuvaricom Inom Garten prilikom gostovanja u njenoj kulinarskoj emisiji. Ina je otkrila da je toliko bila oduševljena ovim receptom da ga je uključila u svoj kuvar pod nazivom Modern Comfort Food.

 

Za ovaj jednostavan a tako dobar recept potrebna su četiri sastojka:

 

  • Krompir
  • Biljno ulje
  • So
  • Peršun, naseckan

 

Zagrejte rernu na 220 stepeni. Kada skuvate i procedite krompire, vratite ih u praznu šerpu i dobro protresite. Emili ovo izvodi kako bi lagano razmrvila krompire. Gnječilicom možete usitniti ručno one delove koji se nisu razmrvili.

 

SPREMA SE ZA NEKOLIKO MINUTA, ASOCIRA NA LETO I MEDITERAN: Grčka HORIATIKI salata po receptu slavnog Džejmija Olivera

 

Emili kaže da je ovaj recept u njenoj porodici generacijama, ali ona je dodala jednu novinu.

 


Tada “protresene” krompire stavlja na stalak za pečenje i ostavlja da se 15 minuta suše na sobnoj temperature. Iz njih se tako izvuče vlaga i kožica postaje hrskava.

 

Limeni pleh nauljite dobro i stavite u rernu na 5 do 7 minuta, da se ulje dobro zagreje. Krompir pažljivo ubacujte na pleh i mešajte da se svaki komad natopi. Pecite 45 minuta do jedan sat. Povremeno okrećite krompir kako bi bio hrskav spolja, a iznutra kremast.

 

Kada ga izvadite iz rerne, ostavite da se lagano hladi, začinite solju i sa nekoliko kašičica naseckanog peršuna.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...