Jagoda je veoma rasprostranjena biljka koja se koristi u proizvodnji raznoh dezerta, najčešće kolača, sladoleda, čokolada i sl.
Jedan od bitnih vitamina koji sadrži jagoda sigurno je vitamin C čijim unosom smanjujemo mogućnost nastanka nekih vrsta tumora u našem organizmu kao što su tumori - želuca, ždrela, usta, debelog creva i pluća...
Sastojci:
- dva pakovanja plazma keksa + 150 g za fil
- 3 pudinga od vanile
- 1 margarin
- 500 g banana
- sok on pomorandže
- 750 ml gustog soka od jagode
- 500 g zaleđenih jagoda
- 3 pudinga od jagode
Priprema:
Na tacnu na kojoj ste želeli da slažete tortu prvo na dno stavite plazma keks natopljen u sok od pomorandže. Kada ih poslažete vreme je da pripremate filove.
Skuvajte puding od vanile u 750 ml vode. Dok se puding kuva potrebno je da umutite margarin u koji ćete dodati puding kada se ohladi. Zatim u taj žuti fil dodajte 150 g nadrobljene plazme i 500 g seckanih banana.
Zatim je potrebno da u 750 ml gustog soka od jagode koji je potrebno da provri dodate zaleđene jagode, kako bi se malo prokuvale, ali ne mnogo, pa nakon toga dodajte i pudinge od jagode koje ste prethodno razmutili u malo vode i sve to kuvati dok se ne zgusne.
Vreme je da spakujete tortu po principu:
- Keks
- Žuti fil s bananama
- Fil od jagoda
Nakon toga možete tortu našarati posnim šlagom.