Ako ste ljubitelji jagoda, ovo je prava stvar za vas, jer će vas ovaj slatkiš raspametiti
Leto samo što nije izmaklo, a toliko poslastica ima koje možete da priuštite sebi u ovim vrelim danima. Zato je ova torta sa jagodama pravi raj za vaša nepca. Javite utiske!
Tri kore:
- 3 belanca
- 3 kašike šećera
- 3 žumanca
- 3 kašike brašna
- malo praška za pecivo
Prevashodno unutiti belanca, pa dodati sve ostale sastojke. Pečene kore naprskati mlekom!
Prvi fil:
U litar mleka skuvati 4 pudinga od vanile, dodati šećera po ukusu, zatim 3-4 vanil šećera, a zatim kada se fil ohladi dodati umićen margarin.
Drugi fil:
Umutiti 1/2 slatke pavlake sa šećerom u prahu.
Voćno punjenje:
Ušpinovati 350g šećera sa 1l vode, zatim dodati 600g jagoda i kuvati 10 minuta. Dodati 2 pudinga od jagode i 1 od vanile, a da su pri tom prethodno razmućeni u 2 šolje vode i dodati u jagode pa još kuvati. Kada se ohladi vreme je da ređate tortu po sledećem redosledu:
- kora
- žuti fil
- voćno punjenje
- slatka pavlaka
- kora
- pa ponoviti postupak
Ukrasiti šlagom!