icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

prste da poližete

KREMASTO, OSVEŽAVAJUĆE, NEODOLJIVO: Brzi prevrnuti TIRAMISU S JAGODAMA postaće vaša omiljena poslastica (RECEPT)

Podeli:

Pravi se jednostavno, a ukus je izvanredan.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • kilogram jagoda
  • 100 grama kristal šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • rendana kora jedne pomorandže


Sastojci za fil:

 

  • 2 žumanceta
  • 150 mililitara ohlađene slatke pavlake
  • 50 mililitara belog vina
  • 50 grama kristal šećera
  • 400 grama piškota
  • 200 grama maskarponea


Priprema


Pleh za pečenje obložite pek-papirom, pa po njemu poređajte jagode i pospite šećer i rendanu koru pomoranđe i na kraju vanilin šećer. Pecite ovu smesu oko pola sata u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.


U jednoj dubljoj posudi pomešajte žumanca, šećer i belo bino. Mutite sve dok ne dobijete penastu i gušću smesu, a zatim ostavite da se ohladi. Nakon toga dodajte maskarpone, dobro promešajte, pa na kraju sipajte i slatku pavlaku i ponovo promešajte.


U kalupu za torte na dnu poređajte dobro oceđene jagode. Preko njih stavite sloj piškota i prelijte ih sokom od jagoda. Onda premažite filom, pa opet poređajte piškote i prelijte ih sokom od jagoda. Ponavljajte sve dok imate materijala, a zatim prekrijte kalup i stavite u frižider da se stegne preko noći. Nakon toga, okrenite tortu iz kalupa tako da jagode s dna budu na vrhu kolača. Prijatno!
 

 

Inicijalizacija u toku...