Izvanredna turska poslastica je i ovaj "mokri kolač", koji mnogi obožavaju zbog bogatog ukusa
Mnogi volimo turske poslastice, a ovaj turski mokri kolač ima ukus kao iz najboljih poslastičarnica! Probajte i spremaćete ga redovno.
Sastojci
kora
- 4 jajeta
- čaša mleka
- čaša šećera
- čaša brašna
- pola šolje ulja
- 3 kašike kakaoa
- 2 kesice praška za pecivo
fil
- 1,5 šolja mleka
- 1 čaša šećera
- pola šolje ulja
- 3 kašike kakaoa
Priprema
Jaja i šećer umutite, pa im dodajte ulje i mleko. Sve sjedinite, pa dodajte suve sastojke. Sipajte u pleh koji ste nauljili i pecite na 170 stepeni oko 30 minuta.
Sipajte sastojke za fil u šerpu i kuvajte dok ne provri, uz lagano povremeno mešanje.
Kada je kora pečena, izvadite je, isecite, pa izbodite čačkalicom. Prelijte filom i ostavite da se ohladi.
Dekorišite po želji.
Probajte recept za šambali kolač, ali i za najslađe urmašice!
( Glossy )