icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

poješćete ih u slast

Najpopularniji balkanski ZALIVENI KOLAČ: Najslađe URMAŠICE poslastica su bez koje nema bajramskog ručka (RECEPT)

Podeli:

Pripremaju se prilično brzo, a ukus je jednostavno očaravajući!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci


Za kolač:

 

  • 180 grama šećera
  • 180 mililitara ulja
  • 180 mililitara mleka
  • 250 grama margarina
  • 1 celo jaje
  • 500 grama brašna
  • pola kesice brašna za pecivo
  • orasi


Za sirup:

 

  • 3 decilitra vode
  • 600 grama šećera
  • limunov sok


Priprema


Za kolač


U jednoj dubljoj posudi pomešajte sastojke za testo, dobro promešajte i stavite u frižider na najmanje pola sata.


Izvadite i šakom otkinite testa koliko vam je potreno za jednu kuglicu. U testo stavite komadić očišćenog oraha i napravite malu kuglu tako da orah bude u njenoj sredini. Ponavljajte dok ne potrošite sve testo.


Urmašice ređajte u podmazan i pobrašnjen pleh i pecite na 180 stepeni.


Za sirup


Kuvajte mešavinu šećera i vode sve dok se šećer ne rastopi u potpunosti, pa pustite da kuva na tihoj vatri. Zatim dodajte limunov sok. Vrućim sirupom zalijte urmašice čim budu pečene.

 

 

Inicijalizacija u toku...