Većinu sastojaka imate u svojoj kuhinji, te je ovo idealno rešenje za neočekivane goste, brzi desert i iznenađenje nakon ručka.
Jesenji dana idealni su za porodična okupljanja, proslave i bogate trpeze, a ukoliko nemate ideje za poslastice koje se mogu pripremiti veoma brzo, donosimo vam recept za bajaderu koja je omiljena među domaćicama iz Banata.
Sastojci:
400 grama šećera
250 grama margarina
350 g mlevenog keksa
100 grama gustina
150 grama oraha mlevenih
5 stangli čokolade
3 kašike ulja
Priprema:
Pripremiti 20 kašika vode i sipati u šerpu, dodati šečer i prokuvati nekoliko minuta. U rastopljeni šečer staviti margarin kako bi se rastopio i dodati mleveni keks, orahe i gustin.
Smesu podeliti na dva dela, u jedan dodati 2 štangle rastopljene čokolade. Prvo staviti tamnu smesu, zatim svetlu, a odgore glazuru od čokolade.
Glazura: 3 štangle čokolade rastopiti sa tri kašike ulja i preliti.
Kolač ostaviti pola sata u frižideru, a potom ih služite uz kafu ili toplu čokoladu.