icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

jedno parče nije dosta

Slatki mali OBRNUTI KOLAČ S JABUKAMA: Sočna jesenja poslastica koja se pravi za tili čas (RECEPT)

Podeli:

Ukoliko želite da se zasladite nekim domaćim dezertom, ali vam se ne provodi mnogo vremena u kuhinji, dopašće vam se ovaj kolač. Savršen je miks slatko-kiselog ukusa, a svakome uspeva!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Pečene jabuke pružiće ovom kolaču kremastu teksturu, malo limunovog soka kiselkast ukus, a se potrebno pripremićete za samo desetak minuta. Onda vam ostaje da cupkate pored rerne i uživate u mirisu...


Sastojci:

 

  • 3 jabuke srednje veličine
  • 3 jajeta
  • 80 grama šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • kašičica praška za pecivo
  • 160 grama brašna
  • 80 mililitara ulja
  • malo limunovog soka
  • cimet i šećer u prahu po želji


Priprema


Umutite belanca mikserom uz postepeno dodavanje šećera, pa dodajte i žumanca i dobro umutite. Postepeno dodajte brašno prethodno pomešano s praškom za pecivo, a potom i sve vreme mešajući.


Oljuštite i operite jabuke, pa ih isecite na tanke kriške ili kockice. Poređajte ih po dnu pleha za pečenje (koji je prethodno obložen pek-papirom ili namazan uljem), pa poprskajte limunovim sokom i cimetom po želji. Stavite pleh u rernu prethodnu zagrejanu na 180 stepeni na 10 minuta, pa prelijte testom i protresite da biste poravnali.


Pecite najmanje još 30 minuta, odnosno sve dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe čista.


Nakon što se konač prohladi desetak minuta, izvadite ga i obrnite tako da strana s jabukama bude okrenuta nagore. Kad se ohladi, po želi pospite šećerom u prahu.

 

 

Inicijalizacija u toku...