Ukoliko želite da se zasladite nekim domaćim dezertom, ali vam se ne provodi mnogo vremena u kuhinji, dopašće vam se ovaj kolač. Savršen je miks slatko-kiselog ukusa, a svakome uspeva!
Pečene jabuke pružiće ovom kolaču kremastu teksturu, malo limunovog soka kiselkast ukus, a se potrebno pripremićete za samo desetak minuta. Onda vam ostaje da cupkate pored rerne i uživate u mirisu...
Sastojci:
- 3 jabuke srednje veličine
- 3 jajeta
- 80 grama šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- kašičica praška za pecivo
- 160 grama brašna
- 80 mililitara ulja
- malo limunovog soka
- cimet i šećer u prahu po želji
Priprema
Umutite belanca mikserom uz postepeno dodavanje šećera, pa dodajte i žumanca i dobro umutite. Postepeno dodajte brašno prethodno pomešano s praškom za pecivo, a potom i sve vreme mešajući.
Oljuštite i operite jabuke, pa ih isecite na tanke kriške ili kockice. Poređajte ih po dnu pleha za pečenje (koji je prethodno obložen pek-papirom ili namazan uljem), pa poprskajte limunovim sokom i cimetom po želji. Stavite pleh u rernu prethodnu zagrejanu na 180 stepeni na 10 minuta, pa prelijte testom i protresite da biste poravnali.
Pecite najmanje još 30 minuta, odnosno sve dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe čista.
Nakon što se konač prohladi desetak minuta, izvadite ga i obrnite tako da strana s jabukama bude okrenuta nagore. Kad se ohladi, po želi pospite šećerom u prahu.