Pasulj prebranac možete jesti uz ribu, ali i samostalno, kao i uz meso po želji... Svakako će biti jedan od najukusnijih priloga tradicionalne kuhinje!
Ukoliko volite pasulj, sledi jedan recept za sočni pasulj prebranac.
Sastojci:
- pola kg pasulja
- pola kg crnog luka
- glavica belog luka
- biber
- so
- lovorov list
- ljuta paprika, slatka začinska paprika
- ulje (oko 259 ml)
Priprema:
Operite pasulj dobro, pa sipajte vodu (taman da ogrezne). Kuvajte nekoliko minuta, prospite vodu, isperite pasulj i nalijte novu vodu.
Dodajte ulje, biber i lovorov list. Pasulj kuvajte bez mešanja. Pripazite da se ne skuva sasvim.
Isecite luk na kolutove, pa ga dinstajte na laganoj vatri desetak minuta. Dodajte paprike, biber i so, pa dobro izmešajte.
Pripremite šerpu; sipajte na dno malo ulja u kom ste dinstali luk, sipajte nekoliko kašika pasulja, preko rasporedite luk, beli luk, pa ponovo dodajte pasulj, luk... Krajnji korak treba da bude pasulj, a onda prelijte uljem.
Pecite oko pola sata u rerni.