icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT

POSNI PRILOG za ručak ili slavske dane: Pripremite NAJSOČNIJI pasulj PREBRANAC po jednostavnom receptu

Podeli:

Pasulj prebranac možete jesti uz ribu, ali i samostalno, kao i uz meso po želji... Svakako će biti jedan od najukusnijih priloga tradicionalne kuhinje!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ukoliko volite pasulj, sledi jedan recept za sočni pasulj prebranac.

 

Sastojci:

 

  • pola kg pasulja
  • pola kg crnog luka
  • glavica belog luka
  • biber
  • so
  • lovorov list
  • ljuta paprika, slatka začinska paprika
  • ulje (oko 259 ml)

 

Priprema:

 

Operite pasulj dobro, pa sipajte vodu (taman da ogrezne). Kuvajte nekoliko minuta, prospite vodu, isperite pasulj i nalijte novu vodu.

 

Dodajte ulje, biber i lovorov list. Pasulj kuvajte bez mešanja. Pripazite da se ne skuva sasvim.

 

Isecite luk na kolutove, pa ga dinstajte na laganoj vatri desetak minuta. Dodajte paprike, biber i so, pa dobro izmešajte.

 

Pripremite šerpu; sipajte na dno malo ulja u kom ste dinstali luk, sipajte nekoliko kašika pasulja, preko rasporedite luk, beli luk, pa ponovo dodajte pasulj, luk... Krajnji korak treba da bude pasulj, a onda prelijte uljem.

 

Pecite oko pola sata u rerni. 

 

 

Inicijalizacija u toku...