icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

tako jeftino, tako slasno

Slaže se uz umake ili meso: Trik pomoću kog PALENTA postaje fenomenalna grickalica i prilog obroku

Podeli:

Ovo je najverovatnije jedan od najjeftinijih, najbržih, a najukusnijih obroka koje možete da pripremite!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ništa lakše, a tako ukusno!

 

Spremite palentu na ovaj način i služite je kao prilog uz ručak ili grickalicu uz sirni, čili ili paradajz umak... Nećete pogrešiti za god se odlučili! Probajte i zapečenu palentu sa krompirom za ukusnu večeru.

 

Sastojci:

 

  • pola kilograma palente
  • 100 g maslaca
  • voda
  • začini

 

Priprema:

 

Sipajte vodu u šerpu, posolite i ostavite da proključa. 

 

Dodajte palentu i bez prekidanja mešajte, pa posolite, pobiberite i dodajte začine po želji.

 

Kada je postala kremasta, sipajte i maslac, a onda mešajte dok ne bude sasvim komplaktno.

 

Palentu sada ostavite da se ohladi. Kada se ohladila i stisnula, secite je na oblik po želji. Tada zagrejte malo ulja ili masti u tiganju, pa onda propržite dok ne dobije zlatnu koricu i postane hrskava.

 

 

Inicijalizacija u toku...