Ovo je najverovatnije jedan od najjeftinijih, najbržih, a najukusnijih obroka koje možete da pripremite!
Ništa lakše, a tako ukusno!
Spremite palentu na ovaj način i služite je kao prilog uz ručak ili grickalicu uz sirni, čili ili paradajz umak... Nećete pogrešiti za god se odlučili! Probajte i zapečenu palentu sa krompirom za ukusnu večeru.
Sastojci:
- pola kilograma palente
- 100 g maslaca
- voda
- začini
Priprema:
Sipajte vodu u šerpu, posolite i ostavite da proključa.
Dodajte palentu i bez prekidanja mešajte, pa posolite, pobiberite i dodajte začine po želji.
Kada je postala kremasta, sipajte i maslac, a onda mešajte dok ne bude sasvim komplaktno.
Palentu sada ostavite da se ohladi. Kada se ohladila i stisnula, secite je na oblik po želji. Tada zagrejte malo ulja ili masti u tiganju, pa onda propržite dok ne dobije zlatnu koricu i postane hrskava.