njam njam

Niko ne ostaje ravnodušan na miris i ukus ovog slaniša: Pohovane palačinke su nešto najukusnije šta ćete probati

0

Kada ih samo jednom spremite i probate, od tog trenutka ćete svaki dan želeti da imate ove palačinke na trpezi

foto: Shuterstock
foto: Shuterstock

Ukoliko ste ljubitelj palačinki, a želeli bi da pored slatkih koje stalno jedete degustirate i slane, onda je ovo pravi recept za vas. 

 

Sastojci:

 

Za palačinke:

 

 

  • 200 g brašna 
  • 2 jajeta
  • 1 dl ulja
  • 3 dl mleka
  • malo mlake vode
  • kašičica soli
  • kašičica šećera

 

 

Za nadev:

 

  • 200 g komadića šunke
  • pavlaka
  • vegeta
  • 150 g rendanog kačkavala
  • malo majoneza
  • malo karija

 

Za pohovanje:

 

  • 2 kašike brašna
  • 2 jajeta
  • 5 kašika prezli

 

Priprema:

 

Prvo je potrebno pripremiti i ispeći palačinke. Dakle, prvo umutite jaja, dodajte ulje mleko i vodu. Zatim je potrebno da postepeno dodajete brašno kako ne bi ostalo grumenčića. Nakon toga stavite šećer i so. 

 

Kada ispečete paklačinke vreme je da ih filujete. Prvo ih premažite pavlakom i majonezom, a zatim dodajte malo vegete i karija. Nakon ovoga stavite šunku i kaškavalj. Uvijte ih i zatvorite čačkalicama. 

 

Vreme je za pohovanje. Prvo ih blago stavite u brašno, zatim u jaja, a ond aih dobro uvaljajte u prezle pa pržite u vrelom ulju dok ne porumene. 

 

 

 

 

 

makonda-tracker