Čuveno ime kulinarstva Najdžela Loson ima recept za superukusne kolutove luka koje može svako da spremi od sastojaka koje ima u kuhinji
Hrskavi kolutići luka sa nekim umakom mnogima su omiljena grickalica! Evo kako možete da ih napravite sami kod kuće, po receptu čuvene kuvarice Najdžele Loson, a obavezno probajte i verziju sa slaninom.
Sastojci
- 3 veća luka
- 250 ml mleka (punomasnog)
- 100 gr glatkog brašna
- so, biber
- ulje
Priprema
U jednom većem tiganju/loncu zagrejte ulje (treba da napunite, okvirno, trećinu).
Luk oljuštite i odvojte svaki sloj kako biste dobili mnoštvo prstenova/kolutova. Stavite ih u činiju i dodajte mleko. Brašno začinite, a onda prstenove luka vasdite iz mleka i uvaljajte u brašno dok nisu skroz prekriveni.
Kad se ulje zagrejalo, dodajte kolutove luka (ali ne previše jer će se zalepiti). Pržite luk nekoliko minuta i okrenite da porumeni i bude hrskavo.
Vadite ih na tanjir i služite s kečapom, majonezom, umakom po želji...