icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

preukusno

Omiljena grickalica od najjednostavnijih sastojaka: Hrskavi kolutići luka po receptu Najdžele Loson

Podeli:

Čuveno ime kulinarstva Najdžela Loson ima recept za superukusne kolutove luka koje može svako da spremi od sastojaka koje ima u kuhinji

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Hrskavi kolutići luka sa nekim umakom mnogima su omiljena grickalica! Evo kako možete da ih napravite sami kod kuće, po receptu čuvene kuvarice Najdžele Loson, a obavezno probajte i verziju sa slaninom.

 

Sastojci

 

  • 3 veća luka
  • 250 ml mleka (punomasnog)
  • 100 gr glatkog brašna
  • so, biber
  • ulje

 

Priprema

 

U jednom većem tiganju/loncu zagrejte ulje (treba da napunite, okvirno, trećinu). 

 

Luk oljuštite i odvojte svaki sloj kako biste dobili mnoštvo prstenova/kolutova. Stavite ih u činiju i dodajte mleko. Brašno začinite, a onda prstenove luka vasdite iz mleka i uvaljajte u brašno dok nisu skroz prekriveni.

 

Kad se ulje zagrejalo, dodajte kolutove luka (ali ne previše jer će se zalepiti). Pržite luk nekoliko minuta i okrenite da porumeni i bude hrskavo.

 

Vadite ih na tanjir i služite s kečapom, majonezom, umakom po želji...

 

 

Inicijalizacija u toku...