Ovo jelo je postalo veoma popularno van granica Italije, ali mnogi odustanu od njegove pripreme zbog mnogo koraka i vremena koje lazanje traže. Zbog toga su zaljubljenici u njihov ukus smislile brži metod!
Poteklo je iz Emilije-Romanje i Marke i iz centralne Italije osvojilo svet! Lazanje su jelo koje se priprema na bezbroj načina širom planete, a od ovog nema brže.
Sastojci:
- Pakovanje testenine (idealno pene)
- jedna velika glavica crnog luka
- 300 grama mlevenog mesa po izboru
- 200 grama kačkavalja
- pola litra paradajz-soka
- jedan paradajz
- ulje
- so, biber, origano, suvi biljni začin po ukusu
Priprema
Skuvajte pene.
Za to vreme, na malo ulja prodinstajte crni luk i postepeno dodajte začine, pa tek potom meso. Onda nalijte paradajz sok, pa posle petnaestak minuta dodajte i testeninu, uključite da se rerna greje na 220 stepeni, a mešavinu u tiganju krčkajte još pet minuta. Isecite paradajz na što tanje listiće, pa ga dodajte.
Nakon toga prelijte sve u dublji pleh, pa stavite u rernu i pecite 15 minuta, pa pospite rendanim kačkavaljem i vratite da se peče još 15 minuta.