biser italijanske kuhinje

IZDAŠNO JELO ZA ONE KOJI UŽIVAJU U HRANI: Kaneloni s pavlakom i pilećim mesom (RECEPT)

0

Ako spadate u gurmane i jedete polako i sa užitkom, ovo je jelo za vas

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 75 grama putera
  • 75 grama brašna
  • 2,5 decilitra pileće supe
  • 450 mililitara pavlake za kuvanje
  • 750 grama piletine
  • 12 komada kanelona
  • 1 kašičica soli
  • prstohvat bibera
  • 1 patlidžan


Priprema


Na maslacu propržite brašno, posolite, pobiberite, ulijte pileći bujon, dodajte sitno iseckan i propržen patlidžan i pavlaku za kuvanje, pa promešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

 

Kuvajte na slaboj vatri neprestano mešajući dok se sos ne zgusne.

 

Sklonite s vatre, ulijte belo vino, dodajte piletinu seckanu na kockice i sve lepo promešajte.

 

Smesom punite kanelone i ređajte ih u podmazan pleh, prekrijte ostatkom sosa i obilno pospite parmezanom.

 

Prekrijte aluminijumskom folijom i pecite na 180 stepeni 45 minuta, zatim skinite foliju i pecite još 10 minuta.

 

 

makonda-tracker