Ako spadate u gurmane i jedete polako i sa užitkom, ovo je jelo za vas
Sastojci:
- 75 grama putera
- 75 grama brašna
- 2,5 decilitra pileće supe
- 450 mililitara pavlake za kuvanje
- 750 grama piletine
- 12 komada kanelona
- 1 kašičica soli
- prstohvat bibera
- 1 patlidžan
Priprema
Na maslacu propržite brašno, posolite, pobiberite, ulijte pileći bujon, dodajte sitno iseckan i propržen patlidžan i pavlaku za kuvanje, pa promešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
Kuvajte na slaboj vatri neprestano mešajući dok se sos ne zgusne.
Sklonite s vatre, ulijte belo vino, dodajte piletinu seckanu na kockice i sve lepo promešajte.
Smesom punite kanelone i ređajte ih u podmazan pleh, prekrijte ostatkom sosa i obilno pospite parmezanom.
Prekrijte aluminijumskom folijom i pecite na 180 stepeni 45 minuta, zatim skinite foliju i pecite još 10 minuta.
( Izvor: superrecepti.rs )