tako, tako ukusna

Ovakvu još NISTE PROBALI: Torta ŠUMSKA ČOKOLADA pravi je raj za nepca (RECEPT)

0

Glazura od čokolade, kakao kora i beli fil sa šumskim voćem daju savršeno slastan spoj. Uživajte u ovoj torti!

foto: Youtube Printscreen/cookrate
foto: Youtube Printscreen/cookrate

Sastojci:

 

  • 3 jaja
  • 90 gr brašna
  • 125 gr šećera
  • 50 gr kakaoa
  • 8 gr praška za pecivo
  • 40 ml istopljenog putera ili margarina

 

  • 6 belanaca
  • 300 gr šećera
  • 12 gr želatina

 

  • 100 gr zaleđenog šumskog voća

 

  • 120 gr crne čokolade
  • 80 ml istopljenog putera ili margarina

 

 

Priprema:

 

Umutite jaja, dodajte šećer i otopljeni puter, pa zatim i brašno, kakao i prašak za pecivo. Mutite. Izlijte smesu u okrugli obruč/kalup (20 cm) koji ste obložili praškom za pecivo, pa stavite da se peče u rerni 20 minuta na 180 stepeni.

 

Na redu je krem. U belanca postepeno dodajite šećer, pa mutite u sneg. Dodajte želatin koji je nabubrio u vodi (prvo u posudicu s želatinom stavite malo snega od belanaca, pa onda sipajte u ostatak snega). Mutite mikserom. Izlijte na pečenu koru.

 

Zaleđeno voće procedite, pa prvo sok izlijte u sneg, lagano ga umešajte i izravnajte. Ostavite da se hladi 2 sata.

 

Izvadite iz obruča.

 

U crnu čokoladu sipajte otopljeni puter ili margarin, mešajte dok se ne otopi, pa izlijte kao glazuru preko torte. Vratite još pola sata u frižider.

 

Probajte još i tortu od "hiljadu slojeva", ukusnu jogurt tortu koja se ne peče, kao i tortu Grčka.

 

 

 

makonda-tracker