Glazura od čokolade, kakao kora i beli fil sa šumskim voćem daju savršeno slastan spoj. Uživajte u ovoj torti!
Sastojci:
- 3 jaja
- 90 gr brašna
- 125 gr šećera
- 50 gr kakaoa
- 8 gr praška za pecivo
- 40 ml istopljenog putera ili margarina
- 6 belanaca
- 300 gr šećera
- 12 gr želatina
- 100 gr zaleđenog šumskog voća
- 120 gr crne čokolade
- 80 ml istopljenog putera ili margarina
Priprema:
Umutite jaja, dodajte šećer i otopljeni puter, pa zatim i brašno, kakao i prašak za pecivo. Mutite. Izlijte smesu u okrugli obruč/kalup (20 cm) koji ste obložili praškom za pecivo, pa stavite da se peče u rerni 20 minuta na 180 stepeni.
Na redu je krem. U belanca postepeno dodajite šećer, pa mutite u sneg. Dodajte želatin koji je nabubrio u vodi (prvo u posudicu s želatinom stavite malo snega od belanaca, pa onda sipajte u ostatak snega). Mutite mikserom. Izlijte na pečenu koru.
Zaleđeno voće procedite, pa prvo sok izlijte u sneg, lagano ga umešajte i izravnajte. Ostavite da se hladi 2 sata.
Izvadite iz obruča.
U crnu čokoladu sipajte otopljeni puter ili margarin, mešajte dok se ne otopi, pa izlijte kao glazuru preko torte. Vratite još pola sata u frižider.
Probajte još i tortu od "hiljadu slojeva", ukusnu jogurt tortu koja se ne peče, kao i tortu Grčka.