Sve sastojke za ovu brzinsku štrudlu iz tiganja imate u svojoj kuhinji. Jeftin, brz recept, odličan kad se ukućanima prijede nešto slatko, jer se sprema očas posla.
Svi volimo tradicionalne štrudle, bilo sa makom, bilo sa orasima, ili čak sa vanil kremom.
Najjednostavniji recept za štrudlu sa kremom iz tiganja je u nastavku. Svako može da je napravi i dobro je rešenje za brzinsku poslasticu. Naravno, možete je puniti džemom, voćem, bilo čime što imate u kuhinji.
Sastojci:
- 2 jaja
- 50 gr šećera
- vanilin šećer ili ekstrakt vanile
- 80 gr brašna
- pola kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
Priprema:
Jaja razbijte, pa dodajte šećer i vanilin šećer. Mutite mikserom. Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Umešajte dobro spatulom.
Nauljite tiganj, pa sipajte testo, poklopite, pa ga pržite kao palačinku. Kad je gotovo, urolajte ga dok je vruće pomoću pek-papira.
Kad se ohladi, dodajte punjenje: krem, džem, šlag s voćem...
Urolajte opet i pospite šećerom u prahu.