brzinski i preukusno

Peče se u tiganju i ne može JEDNOSTAVNIJE: Štrudla s kremom — gotova za 10 minuta (RECEPT)

0

Sve sastojke za ovu brzinsku štrudlu iz tiganja imate u svojoj kuhinji. Jeftin, brz recept, odličan kad se ukućanima prijede nešto slatko, jer se sprema očas posla.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Svi volimo tradicionalne štrudle, bilo sa makom, bilo sa orasima, ili čak sa vanil kremom. 

 

Najjednostavniji recept za štrudlu sa kremom iz tiganja je u nastavku. Svako može da je napravi i dobro je rešenje za brzinsku poslasticu. Naravno, možete je puniti džemom, voćem, bilo čime što imate u kuhinji.

 

Sastojci:

 

  • 2 jaja
  • 50 gr šećera
  • vanilin šećer ili ekstrakt vanile
  • 80 gr brašna
  • pola kašičice praška za pecivo
  • prstohvat soli

 

Priprema:

 

Jaja razbijte, pa dodajte šećer i vanilin šećer. Mutite mikserom. Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Umešajte dobro spatulom.

 

Nauljite tiganj, pa sipajte testo, poklopite, pa ga pržite kao palačinku. Kad je gotovo, urolajte ga dok je vruće pomoću pek-papira.

 

Kad se ohladi, dodajte punjenje: krem, džem, šlag s voćem... 

 

Urolajte opet i pospite šećerom u prahu.

 

 

makonda-tracker