Divna letnja poslastica sa keksom, jogurtom i slatkim gornjim slojem pravi se lako, brzo, a ne treba vam ni brašno, ni šećer, ni šporet!
Sastojci:
- 500 gr keksa
- 300 ml otopljenog maslaca ili margarina
- kilogram grčkog jogurta
- 100 gr meda
- 10 gr korice limuna
- 250 gr džema od višanja (možete koristiti i slatko od višanja)
- 8 gr želatina
Priprema:
Keks izmrvite u secku ili odmah kupite mleveni. Dodajte mu otopljeni maslac, promešajte dobro i naspite jednu polovinu u pleh kao donji sloj. Ostavite na pola sata u frižideru.
U grčki jogurt dodajte izrendanu koricu limuna i med. Mutite mikserom.
Sipajte prvu polovinu preko keksa, pa dodajte drugu polovinu sloja od keksa. Zatim vratite u frižider da se hladi. Nanesite kad se prohladi i drugu polovinu smese s jogurtom, pa sve lepo izravnajte.
U slatko od višanja dodajte želatin koji ste prethodno promešali s vodom (po uputstvu s kesice i ostavili da nabubri). Možete, jednostavno, premazati i sloj džema bez želatina, tako je još lakše.
Ostavite u frižideru barem dva sata.