icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

RECEPT

Ne treba vam ni šporet, dodatni šećer, a priprema se TAKO BRZO: Ovu tortu bez pečenja pravićete JEDNOM NEDELJNO

Podeli:

Divna letnja poslastica sa keksom, jogurtom i slatkim gornjim slojem pravi se lako, brzo, a ne treba vam ni brašno, ni šećer, ni šporet!

foto: Youtube Printscreen/cookrate
foto: Youtube Printscreen/cookrate

Sastojci:

 

  • 500 gr keksa
  • 300 ml otopljenog maslaca ili margarina
  • kilogram grčkog jogurta
  • 100 gr meda
  • 10 gr korice limuna
  • 250 gr džema od višanja (možete koristiti i slatko od višanja)
  • 8 gr želatina

 

Priprema:

 

Keks izmrvite u secku ili odmah kupite mleveni. Dodajte mu otopljeni maslac, promešajte dobro i naspite jednu polovinu u pleh kao donji sloj. Ostavite na pola sata u frižideru.

 

U grčki jogurt dodajte izrendanu koricu limuna i med. Mutite mikserom. 

Sipajte prvu polovinu preko keksa, pa dodajte drugu polovinu sloja od keksa. Zatim vratite u frižider da se hladi. Nanesite kad se prohladi i drugu polovinu smese s jogurtom, pa sve lepo izravnajte.

 

U slatko od višanja dodajte želatin koji ste prethodno promešali s vodom (po uputstvu s kesice i ostavili da nabubri). Možete, jednostavno, premazati i sloj džema bez želatina, tako je još lakše.

 

Ostavite u frižideru barem dva sata.

 

 

 

Inicijalizacija u toku...