Morate probati ovu kremastu kombinaciju ukusa. Pomalo podseća na Napoleon tortu, ali sprema se jednostavnije, ne peče se i garantovano će vas oduševiti.
Izgledom podseća na Napoleon tortu, ali priprema se još lakše.
Sve u svemu, ne treba vam ni 15 minuta za ovaj kremasti, savršeni kolač!
Sastojci:
- 2 jajeta
- 100 grama šećera
- 2 kašike ekstrakta vanile
- 4 kašike brašna
- 2 kašike gustina
- 800 ml mleka
- 80 gr maslaca
- 600 gr lisnatog testa
Priprema:
Pripremite kalup (18 cm).
Mutite jaja sa šećerom, najbolje mikserom, pa dodajte vanilu, mešajući. Dodajte brašno, pa gustin, pa onda i mleko, sve vreme mešajući.
Stavite na tišu vatru, mešajući stalno, a kad dođe do tačke ključanja, isključite šporet. Sipajte maslac. Mešajte da se sjedini i ostavite da se ohladi.
Okrugli kalup oblepite providnom folijom. Lisnato testo (otprilike četvrtinu) složite na dno kalupa. Sipajte krem (takođe četvrtinu). Ponovite četiri puta isti postupak. Poslednji sloj krema ukrasite mrvljenm lisnatim testom.
Ostavite u frižideru minimum tri sata, najbolje preko noći.
Kad izvadite tortu iz kalupa, možete je i sa strane ukrasiti mrvljenim lisnatim testom. Secite i sladite se.