bogat ukus

BEZ PEČENJA I PREVIŠE UTROŠENOG VREMENA: Slana torta od krekera je savršeno predjelo za posne slave (RECEPT)

0

Ova slana torta je izuzetno izdašna, a ako je sečete na manje kocke može poslužiti kao bogato predjelo

foto: Bakina kuhinja
foto: Bakina kuhinja

 

Sastojci:

 

  • 1 konzerva tunjevine (oko 180 grama)
  • 150-200 grama margarina
  • 200 grama posnog majoneza
  • 1 kašika senfa
  • 300 grama posnih krekera
  • 50 grama prepečenog susama
  • 2 kisela krastavca
  • 2 šargarepe kuvane
  • 2 krompira kuvana
  • 1 kisela paprika
  • 50 grama pečenog kikirikija
  • 200 mililitara presolca iz krastavaca


Priprema


Umutiti 150 gr margarina penasto, pa dodati majonez, pa i njega sjediniti i umutiti sa margarinom. Krastavčiće, krompir, šargarepu i papriku iseckati na sitne kockice. pa u to dodati umućen margarin sa majonezom.

 

Dodati kašiku senfa i sve dobro izmešati. Ostaviti za 2 kašike majoneza umućenog da se mogu premazati stranice torte i malo odozgo. U poslužavnik ređati slane krekere, ali ih prethodno umočiti u kiseli presol iz krastavčića. Na poređane krekere namazati fil, lepo rasporediti i onda sledeći red krekera, pa fil i tako dok se sve ne utroši.

 

Odozgo premazati čistim umućenim majonezom s margarinom, kao i sa strane. Posuti prepečenim susamom i krupno seckanim kikirikijem.


Tortu napraviti dan ili dva ranije da krekeri upiju i da se torta stegne.Seći na kocke.

 

 

makonda-tracker