Izvanredno predjelo za specijalne prilike — slana torta sa pršutom, šunkom, mirođijom i krastavčićima!
Sastojci:
- 24 kriške tost hleba
- 150 g mortadele sa maslinama
- 1/2 kg sremskog sira
- 1 grilovani patlidžan
- 150 g šunke
- 150g sosa od maslina
- 5 kiselih krastavčića
- sveža mirođija
- 150g pršute
Priprema
Šest kriški hleba stavite na dno, premažite sosom od maslina i preko rasporedite mortadelu, piše Yumama.
Složite odozgo kriške hleba, a na njih tanko isečen grilovani patlidžan i krastavčiće.
Na treći red hleba namažite preostali sremski sir u koji ste dodali sitno seckanu mirođiju i preko složite rezanu šunku.
Sve prekriti još jednim slojem tost hleba i sve premazati preostalim sirom.
Ukrasiti tortu pršutom i mirođijom.
( Izvor: Yumama )