topi se u ustima

RASKOŠNIJU NEĆETE NAĆI: Ova bogata slana torta koja se ne peče je nezaboravno SLAVSKO PREDJELO (RECEPT)

0

Izvanredno predjelo za specijalne prilike —  slana torta sa pršutom, šunkom, mirođijom i krastavčićima!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 24 kriške tost hleba
  • 150 g mortadele sa maslinama
  • 1/2 kg sremskog sira
  • 1 grilovani patlidžan
  • 150 g šunke
  • 150g sosa od maslina
  • 5 kiselih krastavčića
  • sveža mirođija
  • 150g pršute


Priprema

 

Šest kriški hleba stavite na dno, premažite sosom od maslina i preko rasporedite mortadelu, piše Yumama.

 

Složite odozgo kriške hleba, a na njih tanko isečen grilovani patlidžan i krastavčiće.

 

Na treći red hleba namažite preostali sremski sir u koji ste dodali sitno seckanu mirođiju i preko složite rezanu šunku.

 

Sve prekriti još jednim slojem tost hleba i sve premazati preostalim sirom.

Ukrasiti tortu pršutom i mirođijom.

 

 

makonda-tracker