Sa nadevom možete uvek eksperimentisati.
Sastojci:
300 g brašna
200 g putera
1 jaje
1/2 kašičice soli
1 kašičica crvene mlevene paprike
1 kašičica bibera
1 crni luk
1 šargarepa
500 g pileće džigerice
1 paprika
150 g maslina
100 g kačkavalja
2 komada mocarele
2 kašike kisele pavlake
Priprema:
Brašno pomešajte sa puterom i rukama sjedinite. Zatim dodajte biber, so, crvenu mlevenu papriku i umućeno jaje. Promešajte. Umesite testo, pa ga umotajte u providnu foliju ili kesu i stavite u frižider.
U jednom tiganju prodinstajte sitno seckani crni luk i rendanu šargarepu. U drugom tiganju propržite pileću džigericu. Zatim u posudu stavite proprženi luk sa šargarepom, sitno seckane masline i papriku, rendani kačkavalj, procedite džigeric, pa i nju dodajte u posudu. Posolite, pobiberite i sipajte začinsku papriku, pa promešajte.
Testo izvadite iz frižidera, pa ga prstima raširite. Zatim ga stavite u kalup prečnika 20 cm obložen pek papirom. Testo lepo rasporedite po dnu i po ivicama sve do vrha. Zatim sipajte polovinu fila (lepo rasporedite i utisnite kašikom malo), preko poređajte mocarelu koju ste isekli na kolutove, zatim drugi sloj fila (isto rasporedite i malo utisnite kašikom). Na kraju sipajte kiselu pavlaku i razmažite svuda.
Pecite na 180°C nekih 40-50 minuta, a zatim ostavite da odstoji 3-4 sata. Premažite u tankom sloju majonez.