Predstavljamo vam najjednostavniji recept za domaći hleb koji postoji.
Recepti za hleb su uvek dobrodošli, a još kada ne zahtevaju da dugo mesite testo, idealni su! Za ljubitelje ukusnog peciva, ovaj jednostavni recept za domaći hleb biće pravo rešenje.
Bitno je da koristite instant-kvasac jer sa svežim ovaj recept nije tako ukusan. Potrebna vam je i posuda sa poklopcem koja sme u rernu. Ponavljamo, ovo testo se ne mesi, uzdržite se čak i ako želite da ga mesite!
Sastojci:
- 380 grama pšeničnog brašna
- Kašičica instant kvasca
- 300 mililitara tople vode
- Dve kašičice soli
Priprema
Pomešajte u činiji brašno, kvasac i so. Dodajte vodu uz mešanje varjačom, dok ne dobijete grudvasto, gusto testo. Testo će vam izgledati neujednačeno, ali ne brinite, baš je kako bi trebalo! Prekrijte činiju prijanjajućom folijom i ostavite je preko noći na sobnoj temperaturi.
Sutradan ćete dobiti naraslo testo puno mehurića.
Zagrejte rernu na 230 i stavite posudu za pečenje da se ugreje u njoj. Testo izručite na papir za pečenje, i nemojte da ga mesite, samo ga oblikujte u kuglu.
Uhvatite papir za pečenje i zajedno sa testom ga prebacite u zagrejanu posudu. Pecite poklopljeno 30 minuta, zatim skinite poklopac i pecite još desetak minuta.