Ako ste ljubitelj ukusnog pilećeg mesa, onda vam predložemo nekoliko ideja za jela sa ovim mesom, koja se lako mogu pripremiti kod kuće.
Brzo jelo sa pilećim mesom
Sastojci:
- 1 pile
- 2 šolje pirinča
- 1 kocka pilećeg bujona
- običan ili topljeni sir
- mlevena crvena paprika
- biber
- čubar (začinska biljka)
- so
Priprema:
Isecite pile na komade (možete i kosti da uklonite). Stavite ga u odgovarajuću tepsiju, pa zatim dodajte i ostale sastojke. Pecite u jako zagrejanoj rerni oko 30-40 minuta.
Pileće meso sa makaronama
Sastojci:
- 1 pile
- 1 glavica luka
- iseckane paprike
- 2 šolje soka od paradajza
- 200 g makarona
- nekoliko kockica maslaca
- malo sira
Priprema:
Stavite pileće meso u odgovarajuću tepsiju i dodajte glavicu luka, koju ste prethodno narendali. Isecite paprike na trake i takođe dodajte. Na kraju dodajte sok od paradajza i makarone.
Sve to prelijte jednom šoljom vode i preko posipajte rendani sir i nekoliko kockica maslaca. Jelo se peče u rerni oko 30-40 minuta, pa zatim poslužite. Možete dodati garnir od kiselog mleka.
Pileće meso sa prokeljom
Sastojci:
- 400 g prokelja
- 200 g pilećeg mesa
- 100 g kisele pavlake
- nekoliko čenova belog luka
- so
- biber
Priprema:
Potopite prokelj na 15 minuta u kipuću i posoljenu vodu, kako bi omekšao. Isecite pileće meso na trake i propržite ga u prethodno zagrejanom ulju, u koje ste stavili i 1-2 čena belog luka.
Kada se pile malo proprži, dodajte i oceđeni prokelj, pa nastavite sa prženjem. Na kraju dodajte i pavlaku i kada se ona otopi, onda sklonite jelo sa vatre.