Pola tepsije možete servirati i sledećeg dana!
Sastojci:
250 g lisnatog testa
500 g mladog, nemasnog krem sira
2-3 veča krompira
200 g blitve
1 jaje
malo ruzmarina
malo origana
po potrebi krupne morske soli
po potrebi bibera
1 čen belog luka
Priprema:
Tablu (pola pakovanja) lisnatog testa odmrznuti.
Blitvu ubaciti u ključalu vodu i kuvati 2-3 minuta. Nakon toga je ohladiti i sitno iseckati. Nekuvan krompir narendati.
Sir dobro izmešati, dodati jaje, seckanu blitvu, krompir, sitno iseckan beli luk i sve ostale začine. Opet dobro izmešati.
Lisnato testo razviti i pokriti dno podmazanog pleha. Ostaviti da krajevi testa vire malo sa strane.
Sipati nadev i zavrnuti ostavljene krajeve preko nadeva.
Po želji, te krajeve premazati žumancetom ali ne mora.
PeĆi na 200C oko 30 minuta!