recept dana

OBRADUJTE UKUĆANE NAKON RUČKA: Pita od BLITVE i KROMPIRA je spremna za čas!

0

Pola tepsije možete servirati i sledećeg dana!

foto: Instagram
foto: Instagram

Sastojci: 

 

250 g lisnatog testa

500 g mladog, nemasnog krem sira

2-3 veča krompira

200 g blitve

1 jaje

malo ruzmarina

malo origana

po potrebi krupne morske soli

po potrebi bibera

1 čen belog luka

 

Priprema: 

 

Tablu (pola pakovanja) lisnatog testa odmrznuti.

Blitvu ubaciti u ključalu vodu i kuvati 2-3 minuta. Nakon toga je ohladiti i sitno iseckati. Nekuvan krompir narendati.


Sir dobro izmešati, dodati jaje, seckanu blitvu, krompir, sitno iseckan beli luk i sve ostale začine. Opet dobro izmešati.

Lisnato testo razviti i pokriti dno podmazanog pleha. Ostaviti da krajevi testa vire malo sa strane.


Sipati nadev i zavrnuti ostavljene krajeve preko nadeva.

Po želji, te krajeve premazati žumancetom ali ne mora.

PeĆi na 200C oko 30 minuta!

 

 

 

 

 

makonda-tracker