recept

GURMANSKI RAJ: 3 ideje za brza i najukusnija jela sa krompirom

0

Obožavaćete ove recepte, a bilo koji od njih poslužiće vam kao izbor za savršenu večeru.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Krompir je jedna od najomiljenijih namirnica. Ako nemate ideju šta da spremate, mi vam predlažemo nekoliko ukusnih recepata koji se brzo spremaju, prenosi Stvar ukusa.

 

Šnicle od krompira s kačkavaljem

 

Sastojci:

 

  • 5-6 krompira
  • šunka
  • 2 žumanca
  • 1 kašičica oraščića
  • so
  • kačkavalj
  • brašno

 

Priprema:


Skuvate krompir i izgnječite ga kao za pire. Dodate šunku iseckanu na sitne kockice, dva žumanca, začine i brašno. Količina brašna ne može da se odredi jer zavisi od smese. Cilj je da se dobije testo s kojim možete da napravite šnicle. Pržite ih na vrelom maslacu i odmah čim su gotove obilno ih pospete kačkavaljem dok su još vrele.

 

Krompir sa svežim mlekom

 

Sastojci:

 

  • 2 jaja
  • 200 g kačkavalja
  • 250 g svežeg mleka
  • 4-5 krompira
  • 2 kašike brašna
  • oraščić
  • so
  • masnoća

 

Priprema:


Skuvate krompir i jaja – krompir isečete na šnite, a jaja narendate. U drugoj posudi zagrejete masnoću i zapržite brašno, nakon čega nalijete sveže mleko, promešate da se ujednači i sklonite s ringle. U mleko stavite narendana jaja, začine kao i narendan kačkavalj.


Namažete posudu za pečenje masnoćom i naređate krompir, nakon čega sipate mleko. Odozgo možete da pospete s malo prezli, nakon toga zapečete.

 

foto: profimedia

Pile s krompirom i prazilukom

 

Sastojci:

 

  • 300 g pilećeg filea
  • 2 struka praziluka
  • 5 krompira
  • so
  • masnoća
  • ruzmarin
  • pola šolje belog vina.

 

Priprema:


Skuvate krompir i iseckate ga na kockice, a praziluk se seče na šnite. Pileće meso se dobro zaprži u masnoći, posle stavljate praziluk, zapržite i njega, na kraju dodate i krompire. Zapržite i njih i posipate začinima. Dodajete pola šolje belog vina i ostavljate da se krčka, dok vino ne uvri.

 

 

makonda-tracker