Obožavaćete ove recepte, a bilo koji od njih poslužiće vam kao izbor za savršenu večeru.
Krompir je jedna od najomiljenijih namirnica. Ako nemate ideju šta da spremate, mi vam predlažemo nekoliko ukusnih recepata koji se brzo spremaju, prenosi Stvar ukusa.
Šnicle od krompira s kačkavaljem
Sastojci:
- 5-6 krompira
- šunka
- 2 žumanca
- 1 kašičica oraščića
- so
- kačkavalj
- brašno
Priprema:
Skuvate krompir i izgnječite ga kao za pire. Dodate šunku iseckanu na sitne kockice, dva žumanca, začine i brašno. Količina brašna ne može da se odredi jer zavisi od smese. Cilj je da se dobije testo s kojim možete da napravite šnicle. Pržite ih na vrelom maslacu i odmah čim su gotove obilno ih pospete kačkavaljem dok su još vrele.
Krompir sa svežim mlekom
Sastojci:
- 2 jaja
- 200 g kačkavalja
- 250 g svežeg mleka
- 4-5 krompira
- 2 kašike brašna
- oraščić
- so
- masnoća
Priprema:
Skuvate krompir i jaja – krompir isečete na šnite, a jaja narendate. U drugoj posudi zagrejete masnoću i zapržite brašno, nakon čega nalijete sveže mleko, promešate da se ujednači i sklonite s ringle. U mleko stavite narendana jaja, začine kao i narendan kačkavalj.
Namažete posudu za pečenje masnoćom i naređate krompir, nakon čega sipate mleko. Odozgo možete da pospete s malo prezli, nakon toga zapečete.
Pile s krompirom i prazilukom
Sastojci:
- 300 g pilećeg filea
- 2 struka praziluka
- 5 krompira
- so
- masnoća
- ruzmarin
- pola šolje belog vina.
Priprema:
Skuvate krompir i iseckate ga na kockice, a praziluk se seče na šnite. Pileće meso se dobro zaprži u masnoći, posle stavljate praziluk, zapržite i njega, na kraju dodate i krompire. Zapržite i njih i posipate začinima. Dodajete pola šolje belog vina i ostavljate da se krčka, dok vino ne uvri.