Zapečena piletina u sosu od pečuraka je jelo koje ne bi trebalo da barem jednom u životu ne probate
Priprema:
- Piletinu isecite na šnicle. Na radnu površinu (dasku) postavite prianjajuću foliju. Preko nje stavite jednu šniclu i preklopite je folijom. Čekićem za meso je malo istanjite.
- Nemojte jako udarati, meso ne treba da se providi.
- Dakle, šnicle istanjite, pa ih uvaljajte u prah od krem supe od pečurki.
- Na dno posude u kojoj će se peći rasporedite kockice maslaca. Ako ga nemate i ulje će poslužiti.
- Šampinjone očistite i isjecite na šnite, pa ih rasporedite preko piletine.
- Pavlaku, neutralnu pavlaku i jaje umutite. Ako vam je ostalo praha od krem supe i njega ubacite u preliv. Po želji posolite
- Rernu zagrejte na 200 stepeni pa ubacite piletinu da se peče oko 45 minuta.
- Pet minuta pred kraj narendajte kačkavalj. Umjesto kačkavalja možete poslagati mocarelu ili posuti začinsko bilje.
- Sačekajte da se prohladi pa poslužite uz sezonsku salatu i čašu belog vina.
( Nezavisne novine )