UŽIVANJE ZA SVA ČULA

ŠEFOVSKA PILETINA SA ŠAMPINJONIMA: Nakon ovakvog obroka osećaćete se kao pravi gazda

0

Zapečena piletina u sosu od pečuraka je jelo koje ne bi trebalo da barem jednom u životu ne probate

foto: Profimedia

 

Priprema:

 

  • Piletinu isecite na šnicle. Na radnu površinu (dasku) postavite prianjajuću foliju. Preko nje stavite jednu šniclu i preklopite je folijom. Čekićem za meso je malo istanjite.
  • Nemojte jako udarati, meso ne treba da se providi.
  • Dakle, šnicle istanjite, pa ih uvaljajte u prah od krem supe od pečurki.
  • Na dno posude u kojoj će se peći rasporedite kockice maslaca. Ako ga nemate i ulje će poslužiti.
  • Šampinjone očistite i isjecite na šnite, pa ih rasporedite preko piletine.
  • Pavlaku, neutralnu pavlaku i jaje umutite. Ako vam je ostalo praha od krem supe i njega ubacite u preliv. Po želji posolite
  • Rernu zagrejte na 200 stepeni pa ubacite piletinu da se peče oko 45 minuta.
  • Pet minuta pred kraj narendajte kačkavalj. Umjesto kačkavalja možete poslagati mocarelu ili posuti začinsko bilje.
  • Sačekajte da se prohladi pa poslužite uz sezonsku salatu i čašu belog vina.

 

foto: Profimedia

 

makonda-tracker